Hamas: Gazze'de Filistinli Olmayan Bir Gücü İstemiyoruz

Sa, 02/04/2024 - 13:48

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet Er-Rişk, Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den Bu Yana Saldırılar Düzenlediği Gazze Şeridi'nde Filistinli Olmayan Bir Gücün Varlığını İstemediklerini Belirtti.

Welayet News  - Rişk, Hamas'ın Sosyal Medya Hesabından Yaptığı Açıklamada, Gazze'de Ateşkes Sağlanması Ve İnsani Yardımlara İzin Verilmesi Durumunda Bölgede Birleşmiş Milletler (Bm) Gücü Konuşlandırılacağı Konusunda Basında Çıkan Haberleri Değerlendirdi.

Söz Konusu Haberlerin "Asılsız" Olduğunu Ve "İsimsiz Kaynaklara Dayandığını" Belirten Rişk, Hamas'ın Gazze'de Sadece Bm Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım Ve Bayındırlık Ajansı (Unrwa) Başta Olmak Üzere Uluslararası Yardım Kuruluşlarının Faaliyetlerini Onayladığını İfade Etti.

Rişk, "Eğer Ateşkes Konusunda Anlaşmaya Varılırsa, Gözlemci Unsurların Değil, Anlaşmaya Garantör Olacak Ve İşgalcinin (İsrail) Buna Bağlılığını Garanti Edecek Devletlerin Olması Gerekir. Halkımız Topraklarında Filistinli Olmayan Bir Gücün Varlığını Reddediyor." İfadelerini Kullandı.

Tags: 


Yeni yorum ekle