Siyonist İsrail gazetecileri bombaladı

Pa, 31/03/2024 - 16:57

Gazze'deki hükümet medya ofisi, İsrail güçlerinin el-Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde gazetecilerin ve zorla yerinden edilmiş sivillerin barındığı çadırları bombalayarak yeni bir katliam gerçekleştirdiğini bildirdi.

Welayet News  - Ofis, el-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne yönelik saldırının tesislerin en yoğun olduğu saatlerde meydana geldiğini belirterek daha fazla ayrıntı verdi.

Konuyla ilgili olarak el-Mayadeen muhabiri, saldırılar sonucunda aralarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin şehit olduğunu ve diğerlerinin de yaralandığını bildirdi.

Sosyal medyada dolaşan çok sayıda video, İsrail'in hastane içindeki bir gazeteci çadırını hedef alan hava saldırısının acımasız sonuçlarını canlı bir şekilde tasvir ediyor.

Saldırının yarattığı yıkımı gözler önüne seren görüntüler, İsrail güçlerinin gazetecileri ve sivilleri kasıtlı olarak hedef aldığını gösteriyor.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi 23 Mart'ta yaptığı açıklamada, Gazze'deki Filistinlilere yönelik soykırım savaşının başlangıcından bu yana öldürülen Filistinli gazeteci sayısının 136'ya ulaştığını bildirmişti.

İsrail’in soykırımı devam ediyor

El-Meyadin muhabiri, İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda yer alan Beni Süheyla kasabasına düzenlediği hava saldırısında 11 Filistinlinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.

El-Meyadin’nin bildirdiğine göre, İsrail güçleri Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki evlerin tamamını yıktı.

Ayrıca, İsrail güçleri, şehrin doğusunda bulunan Abasan'da Filistinli siviller arasında birkaç kayıpla sonuçlanan başka bir saldırı gerçekleştirdi.

İsrail topçusu Gazze Şehri'ndeki el-Zeytun Mahallesi’nin güneydoğusunu hedef alırken, İsrail güçleri Kuveyt Kavşağı yakınlarına sis bombaları attı. Bu saldırılar İsrail uçaklarının şehrin kuzeybatısındaki bölgeleri hedef almasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Gazze'deki Şifa Tıp Kompleksi çevresinde topçu ateşi ve çatışmaların yeniden başladığı bildirildi.

Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat kampının kuzeybatısında yer alan el-Asra'daki yeni bir yerleşim binası İsrail hava saldırılarının hedefi oldu.

Ayrıca, yaşlı bir Filistinli adam Gazze'nin merkezindeki Vadi Gazze yakınlarında İsrail ordusu tarafından evinin bombalanması sonucu aldığı yaralara yenik düştü.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, İsrail güçlerinin Direniş’i destekleyen aşiret toplantılarını hedef aldığı ve bölgede bir güvenlik boşluğu yaratmayı amaçladığı bildirildi.

El-Meyadin muhabiri bugün erken saatlerde İsrail'in, Gazze'nin merkezindeki el-Megazi kampında bir evi hedef alan hava saldırısında da üç Filistinlinin hayatını haybetiğini söyledi.

İsrail savaş uçakları ayrıca, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ın güney bölgelerine de bir dizi hava saldırısı düzenledi.

YDH



Yeni yorum ekle