Tümgeneral Bakıri, Heniyye ile görüştü

Ct, 30/03/2024 - 08:55

Tahran'ı ziyaret eden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ile bir araya geldi.

Welayet News  - Tahran'a gelen Hamas Siyasi Ofisi Başkanı İsmail Haniye beraberindeki heyetle birlikte Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri ile bir araya geldi.

Tümgeneral Bakıri görüşmede, 7 Ekim'deki benzersiz operasyonun, Siyonist rejimi onarılamaz bir yenilgiye uğratan büyük bir operasyon olduğunu belirtirken, bu gurur verici operasyonun, suçlu İsrail'in yenilmezliği efsanesini yerle bir ettiğini ve Filistin'i tüm dünyanın birincil sorunu haline getirdiğini dile getirdi.

Bakıri ayrıca Mescid-i Aksa Tufanı operasyonu ile ilgili olarak "Bu operasyonu, düşmana en kısa sürede sürpriz saldırı yapma bilgi özelliği nedeniyle benzersiz, müstesna ve başarılı bir harekât olarak değerlendiriyoruz. Şehadet isteyen böylesi mücahitlere ve savaşçılara sahip olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum. Allah'ın izniyle Rehber'in ve diğer dostlarımızın deyimiyle Siyonist rejim yenilecektir." dedi.

Bakıri, ABD'nin Siyonist rejime desteğine de değinirken "Eğer ABD'liler Siyonist rejime yardım etmeseydi bu çöküş şimdiye kadar mutlaka yaşanacaktı ve Siyonist rejimin yapabildiği şey masum insanları, kadınları, çocukları öldürmek, hastaneleri yıkmak, kıtlık ve açlık getirmek oldu." ifadelerini kullandı.

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı, Filistin halkının her türlü baskıya karşı eşsiz direnişine dikkat çekerek" Savunmasız ve mazlum Filistin halkı, İslam'ın gücünü tüm dünya halklarına göstermeyi başardı ve Allah'ın yardımıyla, bu insanlara verilmesi gereken destekle, zaferin tatlılığını da yakın zamanda görebileceğiz." dedi.

Hamas Siyasi Ofisi Başkanı, silahlı kuvvetlerin ve İran halkının Filistin meselesine yönelik destek ve takibinin, cihatçı güçlerimize Mescid-i Aksa Tufanı operasyonunun hedeflerine ulaşmada güç verdiğini ifade ederek Şehit Komutan Süleymani'nin dünya mazlumlarının çığlıklarını duyma ve zalim güçlerin bastırılması yönündeki çabaları hiçbir zaman unutulmayacaklarını belirtti.

İsmail Haniye son olarak İmam Hamanei'e İran İslam Cumhuriyeti yetkililerine, ordunun silahlı kuvvetleri ve Devrim Muhafızları komutanlarına teşekkür etti.

Tags: 


Yeni yorum ekle