Abdulmelik el-Husi: İngiltere başarısız oldu, ABD de olacak

Cu, 29/03/2024 - 08:48

Yemen Ensarullah lideri, ABD'yi daha fazla operasyon yapmaması konusunda uyardı ve şimdiye kadar 86 geminin vurulduğunu söyledi.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Lideri Seyyid Abdulmelik Bedreddin el-Husi, Gazze halkını desteklemek amacıyla Batı'ya ve Batı'nın bölgedeki çıkarlarına karşı operasyonlar düzenlemeye devam etme sözü verdi.

Abdülmelik el-Husi, her cuma düzenlenen dayanışma yürüyüşleri ve mitinglerine hazırlık amacıyla perşembe günü yaptığı haftalık konuşmasında ülkesinin Filistin davasına verdiği desteği bir kez daha yineledi.

el-Husi, İsrail rejimi ve ABD'nin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşındaki son gelişmelere ve güncellemelere değinerek İsrail'in Gazze'de "soğukkanlılıkla her türlü suçu işlediğini" vurguladı.

El-Husi, "Trajedi büyüyor ve suçlar daha acımasız hale geliyor. Gazze'de yaşananlar insanlık için bir utanç olup Siyonist varlığın ve vahşi Amerikan sömürgeci eğiliminin tehlikeleri hakkında da herkese bir uyarıdır" dedi.

İsrail rejimine ve yerleşimcilere işledikleri suçlara sevinmemelerini söyleyen Yemenli lider, "Sizi kaçınılmaz yok oluşa doğru hızla götürüyorlar ve sizi Filistin topraklarından silip süpürecekler." uyarısında bulundu.

El-Husi, "Kontrol, sömürgecilik ve soykırım yoluyla halkları köleleştirme dönemi sona ermiştir" diye vurguladı.

ABD'ye de seslenen Seyyid el-Husi, Washington'u "Saldırganlıkta ısrar ederseniz, sonuçları daha büyük ve daha tehlikeli olacaktır ve himayenizdeki İsrail ordusu tarihi bir skandalla karşı karşıyadır" diye uyardı.

İngiltere başarısız oldu, ABD de olacak

Sanaa'nın bağımsızlığını kazandığı sömürgeci güç olan İngiltere’nin Yemen'deki başarısızlığına değinen Seyyid el-Husi, ABD’ye şu mesajı verdi: "İngiltere'den hayal kırıklığı ve yenilgiyi miras alacaksınız."

el-Husi, ABD ve İsrail’in, "yardım almaya giderken Gazze'de yerlerinden edilenleri öldürmek için" sahada koordinasyon sağladığını, bunun da "ABD'nin Gazze'deki vahşetini" yansıttığını söyledi.

el-Husi, bu durumun, her iki varlığın kötü niyetli doğasına ilişkin "halkların bilincinde bir uyanışa yol açması" gerektiğinin altını çizdi.

İsrail işgalinin Gazze Şeridi'nde devam eden ihlalleriyle ilgili olarak Seyyid el-Husi, İsrail rejiminin Filistin halkını "açlıktan, salgın hastalıklardan ya da katliamlar sonucunda ölmek arasında seçim yapmaya" nasıl zorladığını vurguladı.

el-Husi, "düşman bir bölgeyi güvenli ilan ediyor, sonra da bu hafta el-Mevasi kampında olduğu gibi insanlar toplandığında orayı hedef alıyor" dedi.

Ensarullah lideri ayrıca, İsrail rejimini "aşiretler ve Direniş savaşçıları arasında bir çatlak yaratma" konusundaki başarısızlığına da değindi.

Hizbullah büyük ölçüde etkili

Gazze'deki direnişi destekleyen cephelerle ilgili olarak Seyyid el-Husi, Hizbullah'ın operasyonlarının "düşmanın işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki sanayi bölgesi üzerinde büyük etkisi olduğunu" vurguladı.

Yemen cephesinin de etkili olmaya devam ettiğini ve şimdiye kadar 86 geminin hedef alındığını belirten el-Husi, "Düşman İsrail hedeflerine karşı Umm el-Raşraş'a (Eliat) da bir füze saldırısı gerçekleştirildi." dedi.

Seyyid el-Husi, "Filistin'de olduğu gibi denizdeki bu askeri operasyonların etkisi ve düşmanın bunları durdurmadaki yetersizliği artık çok açık ve düşman bunu itiraf etti" diye ekledi.

Ensarullah Hareketi lideri, Yemen'e yönelik ABD-İngiliz saldırganlığı konusunda ise ABD Donanması'nın "19. yüzyıldan bu yana bu aşağılama seviyesine ulaşmadığı" değerlendirmesinde bulundu.

ABD ordusu darmadağın

Yemenli lider, "ABD Donanması’nın kötü durumu, Washington'un uzlaşmazlığının ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı, suçları ve kuşatmayı durdurmak olan doğru ve adil çözümü kabul etmeyi reddetmesinin sonucudur" dedi.

el-Husi şöyle devam etti: “Amerikalılar ve İngilizler, artan mal, nakliye ve sigorta fiyatlarına rağmen Kızıldeniz'de İsrail rejimi nedeniyle başlarını derde soktular. Halen silahlı kuvvetlerimizin bir bölümüyle askeri çatışma halindeler. Dolayısıyla yüz binlerce Yemenli kahramanı karşılarında bulacakları bir kara saldırısına dahil olmaları halinde içinde bulunacakları durumu hayal edebilirler."

Seyyid el-Husi, "ABD'nin Yemen'e yönelik hava saldırılarından deniz bombardımanına kadar 13 saldırıyla sonuçlanan saldırganlığı sürdürme niyetine" rağmen ABD'nin Yemen'e yönelik saldırısının başarısız olduğunu vurguladı.

Bu saldırganlık, “Yemen'in askeri yeteneklerinin gelişmesine istemeden de olsa katkıda bulunacaktır" dedi.

Son olarak, Yemen halkının kararlılığına da değinen el-Husi, düşmanca eylemlere ve BM tarafından dağıtılan yardımlardan mahrum bırakılarak kendilerine uygulanmaya çalışılan baskıya rağmen duruşlarına bağlı kalmaya devam ettiklerini vurguladı.(YDH)



Yeni yorum ekle