Ensarullah’ın Siyonist İsrail ve İşgalci Koalisyona Yaşattığı Ağır Kayıp

Cu, 29/03/2024 - 08:27

Yemen Ensarullah Hareketi, kasım ayından bu yana Kızıldeniz ile Umman Denizi’nde Siyonist İsrail, ABD ve İngiltere’ye ait 86 gemiyi hedef aldıklarını duyurdu.

Welayet News  - El-Mesire televizyon kanalı, Ensarullah Hareketi’nin Lideri Abdulmelik el-Husi’nin konuşmasını yayınladı.

Abdülmelik Husi konuşmasında, harekete bağlı Yemen Deniz Kuvvetlerinin, bu hafta 9 gemiyi hedef aldığına dikkati çekerek, böylece Kızıldeniz ve Umman denizinde kasım ayından bu yana hedef alınan İsrail, ABD ve İngiltere ile bağlantılı gemilerin toplam sayısının 86'ya çıktığını söyledi.

Ensarullah’ın bu hafta boyunca gerçekleştirdikleri 10 operasyonda "düşman" hedeflere yönelik 37 balistik füze ile insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediklerini ifade eden Husi, operasyonların Siyonist İsrail’in Eilat kentine yönelik gerçekleştirildiğini aktardı.

Husi, İsrail’in Kızıldeniz’deki seyrüseferinin ciddi derecede azaldığına dikkati çekerek, Siyonist İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının durmaması durumunda operasyonlarının süreceğini vurguladı.

Ensarullah Lideri, ABD ve İngiltere'nin son bir haftada deniz ve havadan olmak üzere Yemen'e 13 saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırıları "öncekiler gibi başarısız" olarak nitelendiren Husi, söz konusu saldırıların "Ensarullah’a bağlı Yemen silahlı kuvvetlerinin yeteneklerini sınırlayamayacağını ve Yemen'in Filistin halkını destekleme kararını etkileyemeyeceğini" sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle