Hamas’tan Siyonist İsrail’e Rest

Per, 28/03/2024 - 06:43

Hamas yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin ancak müzakerelerdeki talepleri karşılandıktan sonra serbest bırakılacağını açıkladı.

Welayet News  - Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, müzakerelerdeki talepleri gerçekleşmeden Gazze'deki Siyonist İsrailli esirlerin serbest bırakılmayacağını belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Meşal, Ürdün'de düzenlenen bir etkinlikte konuştu.

Siyonist İsrail ile Hamas arasında Katar'da yürütülen ateşkes ve esir değişimi müzakereleriyle ilgili olarak Meşal, Hamas'ın hem müzakere masasında hem de sahada savaştığını ve her iki durumda da kazanacağını söyledi.

Müzakerelerde Gazze'ye saldırıların durması, Siyonist İsrail güçlerinin çekilmesi, zorla yerinden edilenlerin evlerine geri dönmesi, insani yardımların girişinin sağlanması, ablukanın kalkması ve yeniden imar konularında ısrarcı olduklarını kaydeden Meşal, "Bu hedefler gerçekleşmeden esirlerini serbest bırakmayacağız." dedi.

Müzakerelerin çetin şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Meşal, sahada da direnişin çetin mücadeleye devam ettiğini ve iyi durumda olduğunu belirterek, "Bu tarihi bir mücadele. Evet güç dengeleri bizden yana değil ancak Allah bizimle, sonra ümmetimiz, hak ve adalet bizimle" diye konuştu.

Bu mücadelenin uluslararası arenada "İsrail'in çirkin yüzünü" ortaya çıkardığını vurgulayan Meşal, tüm liderler, hükümetler, siyasi güçler ve örgütlerden Gazze halkının yanında olduklarını hissettirmelerini istedi.



Yeni yorum ekle