Hizbullah: Lübnan ve Filistin’in Çıkarlarını Hiçbir Zaman Birbirinden Ayıramayız

Sa, 26/03/2024 - 07:45

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, direnişin Lübnan'ın bağımsızlığının ve onurunun garantörü olduğuna ve temel bir gereklilik olarak görüldüğüne dikkat çekerek, düşmanın Lübnanlı sivillere yönelik saldırganlığına "göze göz" denklemiyle karşılık vereceğimizi vurguladı.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, direnişin güçlü bir şekilde Lübnan'da bulunduğunu ve hazır olduğunu, bu direniş olmadan Lübnan'ın bağımsızlığına ve onuruna sahip olamayacağını açıkladı.

Şeyh Naim Kasım, direnişin Lübnan'ın bağımsızlığının ve onurunun garantörü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: ‘Bunun kanıtı, Siyonist rejimin 1982 yılında Filistinlileri sürmek amacıyla Lübnan'a girmesi ve Filistinlilerin Tunus'a gitmesi gibi tarihteki gelişmelerdir. Sorumuz şu: İsrailliler neden 18 yıl Lübnan'da kaldı? Bunun yanıtı şu; işgalcilerin güney Lübnan'da yerleşim yerleri inşa etmek ve Filistinli mültecileri oraya yerleştirmek istiyordu.’

Naim Kasım, İsrail'in Lübnan'daki siyasi süreci de kontrol etmeye çalıştığını ancak ordu-millet ve direniş altın üçgeni çerçevesindeki direnişin Siyonistleri başarısızlığa uğrattığını, bunun da direnişin temel bir ihtiyaç olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Hizbullah’ın bu yetkilisi, sürekli olarak direnişin silahları hakkında konuşanlara hitap ederek, bir insanın gerçekten silahsız savaşamayacağını herkesin bildiğini belirtti ve eğer bu direniş ve silahları olmasaydı Siyonist işgalcilere karşı hiçbir durdurucu gücün olmayacağını söyledi.

Şeyh Naim Kasım sözlerine şöyle devam etti: "Lübnan direnişiyle Siyonist düşman arasındaki mevcut çatışma, özellikle Gazze'yi desteklemeyi amaçlıyor ama aynı zamanda Lübnan'a da büyük bir hizmet olarak değerlendiriliyor. Çünkü İsrail'e direnişin hâlâ devam ediyor ve Siyonistler artık Lübnan'a saldırmayı düşünemeyeceklerini söylüyorlar.

Gazze'yi desteklemekle Lübnan'ın çıkarlarını hiçbir zaman ayıramayız, Lübnan ile Filistin'in çıkarlarını da ayıramayız. Evet, önceliğimizin Gazze'yi desteklemek olduğu doğru ama Gazze'yi desteklemek Lübnan'ı desteklemekten ayrı mı? İşgalci bir düşmanla karşı karşıyayız ve bu düşmanın bize karşı faaliyet göstermesine izin vermemek ve inisiyatif almak daha iyidir. Bu düşmana saha verilmemesi gerektiği ve pusuda olduğumuzu anlaması gerektiği açıktır."

Şeyh Naim Kasım ayrıca Siyonistlerin Lübnanlı sivillere yönelik saldırılarının tırmandığına dikkat çekti ve şunu vurguladı: "Bugün düşman, Baalbek ve Batı Bekaa'da ya da Lübnan'ın herhangi bir yerinde sivillere yönelik saldırılarını genişletmeye çalışıyor. Ancak işgalcilere şunu bilsinler ki, tüm bu saldırılara göze göz cevap vereceğiz; Direniş savaşçıları Siyonistlerin Baalbek işgaline anında karşılık verdi.

Vatanımızı ve milletimizi savunma konusunda asla korkmuyoruz ve her türlü bedeli ödeyeceğiz. Düşmanın saldırılarına karşılık veriyoruz ve onlara, saldırılarının bedelini ödeyeceklerini söylüyoruz.”/tesnim



Yeni yorum ekle