İsrailli subay: Kuzey cephesinin kontrolünü kaybettik

Pt, 25/03/2024 - 09:30

İsrail ordusunun yedek subaylarından biri, Kuzey cephesindeki stratejik soruna atıfta bulunarak, Tel Aviv'in bu cephenin kontrolünü kaybettiğini söyledi.

Welayet News  - İsrail ordusu yedek subaylarından biri olan Kobi Merom’un, Savaş Kabinesi’nin, Kuzey cephesini kaybettiğini belirtti.

İsrail Kanal 13’e demeç veren Merom, İsrail’in Kuzey’de stratejik bir sorunla ve uzun bir yıpratma savaşıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kobi Merom yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kuzeyin (işgal altındaki Filistin'in) bir sakini olarak, Kabine’nin Kuzey cephesini kaybettiğini düşünüyorum. Ortada stratejik bir sorun ve birkaç aydır herhangi bir çözüm bulunamayan bir yıpratma savaşı var. "  

Yedek subayı şöyle devam etti: "Bence Kabine’nin siyasi eylemleri ve ordunun saldırıları evlerinden edilmiş binlerce insanı geri getirecek koşulları sağlamayacak. Kabine Kuzey'i umursamadı ve Hizbullah tehdidini ortadan kaldırma hedefi konusunda bir karar vermedi.

“Huzursuz bir hafta sonundan” bahseden İbranice yayın yapan Kan kanalının muhabiri Ruby Hammerschlag da “Hizbullah'ın saldırılarının yoğunluğunun arttığını” ve Kuzey’e karşı “daha fazla ateş açıldığını” vurguladı.

Hizbullah'ın cumartesi sabahı gerçekleştirdiği operasyona atıfta bulunan Kan muhabiri, "Mergliot" ve "Miskaf Amm"da alarm sirenlerinin çaldığını, ardından insansız hava araçlarının Yukarı Celile semalarına nüfuz ettiği şüphesi sonucu uyarı sirenlerinin devreye girdiğini ve fakat hava savunma sisteminin onları vuramadığı tespit edildiğini söyledi.

Yetkililer, işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde yaşayan yerleşimcilerin endişelerinin, Hizbullah güçlerinin son altı aydaki askeri operasyonlarının yanı sıra, geri dönüşleri ve Hizbullah için siyasi bir çözüm için herhangi umudun olmaması nedeniyle artığını bildiriyor.

Daha önce, Kuzey cephesindeki en büyük başarının yaklaşık 100 bin İsrailliyi evlerinden uzaklaştıran Hizbullah'a ait olduğunu belirten İsrail medyası, şimdi ise Kuzey’deki durumun belirsiz ve kimsenin ne olacağını bilmediğini belirtti.(YDH)



Yeni yorum ekle