İran’dan Siyonist Rejimin Şifa Hastanesine Yönelik Saldırılarına Kınama

Pt, 25/03/2024 - 07:01

İran Dışişleri Bakalığı Sözüsü Nasır Kenani Siyonist rejimin Şifa hastanesine yönelik saldırılarını kınadı.

Welayet News  - Kenani "Şifa hastanesi ve çevresi, hastalar, sağlık personeli ve başta kadın ve çocuklar olmak üzere buraya sığınan Filistinli mülteciler, Siyonist rejimin terör ordusunun insanlık dışı kuşatması altında. Bu rejim Şifa hastanesinde korkunç cinayetler işleyerek karanlık tarihine yeni bir sayfa eklemiştir" dedi.

Sözcü Kenani sözlerini devamında "Ne yazık ki son birkaç günde işgal rejiminin saldırıları ve temel gıda ve tıbbi malzemelerin girişine izin verilmemesi nedeniyle kuşatma altına alınan bu hastanede 180 hasta, sağlık personeli ve Filistinli mülteci hayatını kaybetmiş" ifadesini kullandı.

"Kadınlara karşı siyonist tarafından saygısızlık yapıldığına dair bilgiler alıyoruz" diyen Kenani "Siyonistin Şifa hastanesindeki savaş suçlarının boyutunu ortaya çıkarmak için uluslararası bir araştırma grubunun kurulması da dahil olmak üzere, uluslararası toplumun acil ve kararlı bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Siyonist rejimin uluslararası hukuku ihlalini kınan Kenani İslami devletlerin bu konuda sorumluluk sahibi olduğunu hatırlattı/mehr



Yeni yorum ekle