Gazze'de Gıda Kuyruğunda Aç İnsanların Öldürülmesine İlişkin Şok Edici İstatistikler

Pa, 24/03/2024 - 14:11

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, işgalci ordunun yiyecek alabilmek için Gazze'de aç insanları katlettiğine ilişkin şok edici istatistiklere atıfta bulunarak, açları öldürüp yardım konvoylarını bombalamanın İsrail'in Gazze'deki kıtlığı sürdürmenin ve bölge insanlarını yok etmenin yolunun olduğunu açıkladı.

Welayet News  - Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, Siyonistlerin Gazze Şeridi'nde sivillere karşı işlediği suçlara ilişkin hazırladığı yeni raporunda, aç Filistinlilerin yemek kuyruklarında öldürülmesine dikkat çekerek, İsrail ordusunun gıda yardımı almak için sıraya giren 563 Filistinli sivili katlettiğini, 1.523 sivili de yaraladığını bildirdi.

"Açları öldürmek ve yardım konvoylarını bombalamak İsrail'in Gazze'deki kıtlığı sürdürme yöntemidir" başlıklı bu raporda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik eylemlerinin ve toplu cezalandırmalarının doğrudan ve açıkça Gazze halkını aç bırakma ve yok etme çerçevesinde olduğu belirtildi.

Bu rapora göre, İsrail ordusunun saldırılarında 23 Mart'a kadar el-Kuveyt Meydanı'nda 256 Filistinli, El-Raşit Caddesi'nde ise gıda yardımı almak için bekleyen 230 kişi katledildi; Ayrıca İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki gıda yardımı dağıtım merkezlerine yönelik saldırılarında 21 vaka kaydedildi ve yardım dağıtıcılarından 2'si UNRWA yetkilisi olmak üzere 12 kişi şehit oldu. İsrail ordusu ayrıca yardım dağıtımından sorumlu 41 sivil polis personelini ve Sivil Koruma Komitelerini de şehit etti.

İsrail açlığı sivillere karşı silah olarak kullanıyor

Örgüt, savaşın ilk gününden itibaren İsrail'in açlığı silah olarak kullandığını vurguladı ve bu, İsrail Savaş Bakanı Yoav Gallant'ın açıkladığı resmi siyasi kararın sonucuydu. Kuşatmanın yoğunlaştırılması, geçitlerin kapatılması, ticari malların ve insani yardımların Gazze Şeridi'ne girişinin engellenmesi de dahil olmak üzere çeşitli aşamalarda uygulandı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü raporunda ayrıca şunları belirtti: "İsrail Gazze'ye yardım kiralarken yardımın miktarını, türünü ve yerini sınırladı. Ardından da marketleri, alışveriş merkezlerini, mağazaları, yiyecek almak için kuyrukları bombaladı."



Yeni yorum ekle