Kızıldeniz’de Bir Gemi Hedef Alındı

Pa, 24/03/2024 - 09:16

İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) tarafından bugün yapılan açıklamada, Yemen’in Mocha kentinin 23 deniz mili batısında bir geminin füzeyle vurulduğu ve geminin alev aldığı belirtildi.

Welayet News  - Açıklamada, “Çıkan yangın mürettebat tarafından başarıyla söndürüldü. Tüm mürettebatın güvende olduğu bildirildi. Gemi bir sonraki limana doğru yoluna devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Füzenin kim tarafından ve nereden ateşlendiğine ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, geminin ismi ya da hangi ülkeye ait olduğu ise bildirilmedi.

Hatırlatmak gerekir ki, Yemen daha önce yaptığı açıklamada, Filistin halkına ve direnişine destek vermek amacıyla, işgal altındaki toprakların limanlarına giden Siyonist gemilerin Umman Denizi ve Kızıldeniz'den geçmesine izin vermeyeceğini ve bu gemileri hedef alacağını vurguladı. Yemen ordusu bu çerçevede başarılı operasyonlar gerçekleştirerek işgal ettiği toprakların güney limanlarına büyük miktarda ekonomik zarar verdi.

Diğer yandan ABD ve İngiltere koalisyonu, Siyonist rejimin Gazze'deki Filistin halkına karşı işlediği suçlara açık destek vererek, Kızıldeniz'de seyrüseferi destekleme bahanesiyle Yemen topraklarına birçok kez saldırı düzenledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle