Siyonist İsrail Anlaşmayla Serbest Bırakılan Mahkûmları Yeniden Tutsak Etti

Per, 21/03/2024 - 08:16

Terör devleti İsrail, insanlık ve savaş suçlarına her gün bir yenisini ekliyor. Filistin’in Gazze Şeridi’nde 166 gündür terör saldırılarını sürdüren Siyonist İsrail, bebek, kadın, doktor ayırt etmeksizin bütün sivillere ölüm yağdırıyor. İsrail, sağ kalan Filistinlilere de her türlü zulmü yaşatıyor.

Welayet News  - Savaşın ilk aşamasında varılan esir takası anlaşması kapsamında İsrail hapishanelerinden tahliye edilen mahkumların tekrar tutuklanarak zindanlara atıldığı belirlendi.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinin ortak açıklamasında, İsrail ile Hamas arasında Kasım 2023’te varılan esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınan Filistinlilere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Siyonist İsrail güçlerinin 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 bin 670 Filistinliyi gözaltına aldığı bilgisi paylaşıldı.

Gazze’de Siyonist İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani ara”da 81 İsrailli ile 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

Siyonist İsrail, serbest bıraktığı esirlere son dakikaya kadar işkence uygulamış, tahliye sonrasında ise basına konuşmamaları yönünde baskı uygulamıştı.

Hamas ise esirlere yönelik iyi muamelesiyle harp tarihine geçmişti.

İsrail kendi vatandaşlarını birer birer öldürürken, Esir takası mutabakatı kapsamında Kassam Tugayları tarafından serbest bırakılan İsrailli tutuklulardan Danielle Aloni, Filistinli direnişçilere teşekkür etmişti.

İsrailli Danielle Aloni, Kassam Tugayları askerlerine bıraktığı mektupta, “Çocuklar esir edilmemeli ancak sizler ve yolda tanıştığımız güzel insanlar sayesinde, kızım kendisini Gazze’nin kraliçesi olarak gördü.” ifadesini kullanmıştı.



Yeni yorum ekle