Yemen direnişinin operasyonları İsrail ekonomisini vurdu

Çar, 20/03/2024 - 10:40

Kanadalı gazeteci Lascaris, Ensarullah'ın Kızıldeniz'deki faaliyetlerinin İsrail rejiminin ekonomisine ağır bir darbe vurduğunu bildirdi.

Welayet News  - Kanadalı avukat ve gazeteci Dimitri Lascaris, Yemen direnişinin Kızıldeniz'de düzenlediği operasyonların İsrail rejiminin liman yerleşimi Eylat'a olan sevkiyatları azalttığını ve rejim ekonomisine ağır bir darbe vurduğunu bildirdi.

Lascaris, 17-18 Mart tarihlerinde Eylat liman yerleşimini ziyaret etti ve Ensarullah tarafından yürütülen operasyonların limanı yük gemilerinden yoksun bıraktığını belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Lascaris, "Burada görünürde yük gemisi ve tanker yok," ifadesini kullandı.

Tüm göstergelerin Kızıldeniz'deki operasyonların söz konusu liman tesisi üzerinde dramatik etkiler yaratmaya devam ettiğine dikkat çeken Lascaris, ayrıca yerleşimin 'İsrail'in başlıca nüfus merkezlerinden çok uzakta' olduğunun altını çizerek, "En azından henüz demiryolu ulaşımı da yok," dedi.

Durum, Kızıldeniz ablukasının demiryolu güzergâhlarının olmaması nedeniyle hiçbir yolu olmayan yerleşimi fiilen boğduğunu ortaya koyuyor.

İşgal rejimi, Eylat aracılığıyla Asya'dan araç ithal ediyor ve petrol kargosu teslim edip geçici olarak depoluyor.

Lascaris, "Bu plajlarda neredeyse hiç kimse yok. Burada herhangi bir turizm belirtisi yok," diye ekledi. Gazeteciye göre yılın bu zamanında, pazar günü büfeler ve dükkanlar bile kapalı görünüyor.

İsrail medyası, Eylat yerleşimini şimdiye dek turistik destinasyonlarından biri olarak lanse ediyordu.

İşgal ekonomisi konusuna da değinen gazeteci, Aksa Tufanı operasyonunun ilk iki ayında ekonominin yüzde 20 oranında küçüldüğünü anımsatarak "O zamandan bu yana daha da küçülmüş olabilir," değerlendirmesini yaptı.

Gazeteci, liman tesisi yöneticisinin Aralık 2023'te yaptığı bir açıklamaya atıfta bulunarak, "Eylat'taki deniz trafiği saldırılar nedeniyle yaklaşık yüzde 85 oranında düştü," diye konuştu.

Lascaris, aynı zamanda 'İsrail sularında ya da limanında herhangi bir ticari gemi faaliyeti olmadığını' da sözlerine ekledi.

Gazeteci, şöyle devam etti: "Eğer İsrail ve destekçileri ekonomiye verilen ağır zararı telafi etmekle ciddi olarak ilgileniyorlarsa, bu konuda izlenecek basit, açık ve ahlaki açıdan doğru bir yol var; o da Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarına ve açıkçası Batı Şeria'ya yönelik suç teşkil eden saldırılara son vermektir." (YDH)



Yeni yorum ekle