National Interest: İran saldırı gücünü 'Phantom' savaşçı uçaklarla sürdürüyor

Çar, 20/03/2024 - 10:14

Amerikan yayın organı National Interest, İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri hakkında, İran'ın sert Amerikan yaptırımlarına rağmen F-4 savaş uçaklarını kullanmasının ilginç olduğunu yazdı.

Welayet News  - Amerika'nın National Interest internet sitesi, ABD'nin ağır yaptırımlarına rağmen İran, "F-4 Phantom" savaş uçağı filosunu yenilemeye devam ediyor ve özellikle bu uçağın tasarımına ve sürdürülebilir performansına önem verdiğini aktardı.

Askeri işler analisti Randon J. Weichert tarafından kaleme alınan yazıda, "ABD'nin ağır yaptırımlarına rağmen İran, F-4 Phantom savaş filosunu hazırlamaya devam ediyor ve özellikle bu uçağın tasarımına ve sürdürülebilir performansına önem veriyor." ifadeleri yer aldı.

Yazıda ayrıca Türkiye, Yunanistan, Güney Kore ve İran'ın hava kuvvetlerinde Phantom jetler bulunduğu bilgisine de yer verildi.

Weichert, ambargo uygulanan İran’ın, F-4'leri kullanmalarının ilginç olduğuna dikkat çekerek, "1979'da ABD destekli Şah'ın devrilmesinden bu yana ağır Washington yaptırımları altında. İran Hava Kuvvetleri, tüm engellere rağmen F-4 Phantom filosu sayesinde hâlâ taarruz hava kabiliyetini koruyabiliyor." dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle