Yemen'den BMGK'ye: “Kızıldeniz'deki operasyon Gazze savaşı bitene kadar devam edecek”

Çar, 20/03/2024 - 10:11

Yemen Dışişleri Bakanlığı, Güvenlik Konseyi'nin Yemen karşıtı açıklamasına tepki gösterdi.

Welayet News  - Güvenlik Konseyi'nin Yemen karşıtı açıklamalarına tepki gösteren Yemen Dışişleri Bakanlığı " Güvenlik Konseyi'nin Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde yaşanan olaylara ilişkin açıklaması, ABD'nin cezai taleplerine tehlikeli bir şekilde boyun eğildiğini gösteriyor." açıkşamasında bulundu.

Açıklamanın devamında "Güvenlik Konseyi'nin yaklaşık 200 gündür İsrail'in Gazze'de her gün çocuk ve kadın öldürmesini kınayan bir açıklama yayınlayamaması çok yazık. Binlerce Filistinlinin öldürülmesi nedeniyle Güvenlik Konseyi Amerika'nın Siyonist rejime silah göndermesini engelleseydi daha iyi olurdu. Siyonistlerin Gazze'ye yönelik canice saldırganlığı durdurulmadıkça ve abluka kaldırılmadıkça Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonları devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Güvenlik Konseyi üyeleri dün gece, "Yemen'deki Ensarullah'a Hareketi'nin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırıları" olarak adlandırdıkları saldırıyı kınayan bir bildiri yayınlayarak  Sana'dan gemilere yönelik saldırıları durdurmasını ve gerilimi daha da tırmandırmaktan kaçınmasını istedi.



Yeni yorum ekle