Siyonist İsrail ordusu cephane sıkıntısı çekiyor

Ct, 16/03/2024 - 09:29

Londra'dan yayın yapan Rai al-Youm gazetesinin bildirdiğine göre, Amerikan ABC kanalı, üst düzey bir İsrailli yetkilinin, “İsrail ordusunun top ve tank mermisi sıkıntısı çektiğini” söylediğini aktararak, “mühimmat ve meşruiyet” sağlanamazsa İsrail'in Gazze savaşını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Welayet News  - İsrailli yetkili, ordunun bazı hassas güdüm ekipmanlarına ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

“ABD'nin İsrail'e yaptığı bazı askeri yardımları geciktirmeye başladığını” belirten yetkili, “özellikle Avrupa ülkelerinin İsrail'e silah satma konusunda isteksiz hale gelmesiyle birlikte, ABD yardımlarının ulaştırılmasındaki herhangi bir gecikmenin endişe yarattığını” kaydetti.

El-Cezire’ye konuşan İsrailli yetkili, “yardımın neden geciktirildiğinden emin olmadıklarını” ancak ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, “hükümetinin insani yardımı engellemesi ve Gazze Şeridi'nde artan sivil kayıplar karşısında Başbakan Benyamin Netanyahu'nun tutumundan memnun olmadığına” dair basında çıkan haberlere atıfta bulunarak, “ABD'nin savaştan duyduğu hayal kırıklığının boyutlarının farkında olduklarını” söyledi.

Ancak ABC'nin üst düzey ABD'li yetkililerden aktardığına göre, İsrail'e daha önce kararlaştırılan yardım ya da silah satışlarının tesliminde kasıtlı bir gecikme söz konusu değil ve Washington'un bu konudaki politikasında bir değişiklik yok.

Geçtiğimiz pazar günü İsrail gazetesi Haaretz, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarını desteklemek üzere Amerikan silahları tedarik etmek için tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir hava ve deniz köprüsü kurduğunu açıklamıştı.

Ekim ayında Gazze'ye yönelik savaşın başlamasından bu yana ABD büyük miktarlarda mühimmat ve silah gönderdi. İsrail medyasına göre, silah sevkiyatları arasında düzinelerce F-35 ve F-15 savaş uçağı ile Apaçi helikopterleri de bulunuyor.

Geçtiğimiz ay ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Gazze'ye yönelik savaşı kapsamında İsrail'e 17,6 milyar dolar tutarında yeni askeri yardım yapılmasını öngören yasayı açıklamıştı.



Yeni yorum ekle