İsrail Gazze'ye Yakıt Girmesini Engelliyor

Per, 02/08/2018 - 10:42

Terör rejimi İsrail savaş bakanı, orduya Gazze Şeridi'ne yakıt girişine izin vermemeleri yönünde emir verdi.

Welayet News - Irkçı rejim savaş bakanı Avigdor Lieberman, Gazze Şeridi'ne yönelik muhasara çerçevesinde  baskılar ve yaptırımların artmasını istediği açıklamada,  Gazze Şeridi'ne her türlü yakıt girişinin önleneceğini bildirdi.

2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze, 2006'dan bu yana  muhasara altında kalırken, bu bölgeye her türlü en temel ihtiyaç maddelerinin girişine bile engel olunuyor. Bu doğrultuda ilaç ve gıda ürünlerinin girişine de izin verilmiyor.

Bu arada  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi eski (BMGK) Başkanı Olof Skoog, Gazze'de savaşın eşiğine gelindiğini belirterek, "Neredeyse günlük yaşanan gerginlikler çok hızlı bir şekilde tırmanabilir ve BM Güvenlik Konseyi yeterince çaba göstermiyor" dedi.

BMGK temmuz ayı dönem başkanlığı sona eren İsveç'in BM Daimi Temsilcisi Olof Skoog, düzenlediği basın toplantısında, İsrail-Filistin sorununun büyük ölçüde yıkıcı olduğunu ve özellikle Gazze'de Filistinlileri son derece olumsuz etkilediği söyledi.

İsrail-Filistin meselesinin bölgeyi de olumsuz etkilediğine dikkati çeken Skoog, "Sorunun çözümüne öncelik verilmeli ama verildi mi? Korkarım hayır" dedi.

ABD'nin İsrail-Filistin sorununun çözümü için sunacağı barış planına ilişkin ise Skoog, "Herkes barış planını bekliyor ama kimse detaylarını bilmiyor ve plan zaten kuşkuyla da karşılandı" değerlendirmesinde bulundu.

Skoog, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail meclisi tarafından kabul edilen tartışmalı "Yahudi ulus devlet" yasasını da eleştirerek, bu olaylarla barış sürecinden uzaklaşıldığını vurguladı.

 



Yeni yorum ekle