İsrail, Gazze’de Hamas'a karşı işbirlikçi Farac'i yönetici olarak belirledi

Çar, 13/03/2024 - 19:52

İsrail rejimi, savaştan sonra Gazze’ye Macid Farac’ı yönetici olarak tayin etmek istediğini açıkladı.

Welayet News  - Gazze konusunda öngördüğü hiçbir hedefini hala gerçekleştiremeyen İsrail rejimi savaştan sonra Gazze’nin nasıl ve kim tarafından yönetileceğine dair arayışlara girdi.

İsrail’in Kan televizyonunun haberine göre rejiminin savunma bakanı Yoav Gallant, Filistin Özerk Yönetimi’nin istihbarat servisi başkanı Macid Farac’ın savaştan sonra Gazze’ye yönetici olmasını teklif etti. 

Filistin Özerk Yönetimi İstihbarat Servisi Başkanı Macid Farac’ın Gazze’de Hamas’ın yerini dolduracağını belirten Yoav Gallant, Gazze’nin yeni yönetiminde direnişten hiç kimsenin yer almaması gerektiğini söyledi.

Filistin direnişine karşı İsrail istihbaratıyla yaptığı işbirliği ile tanınan Macid Farac yönetimindeki Filistin Özerk Yönetimi istihbarat servisi, birçok direnişçiyi İsrail rejimine teslim etmesiyle veya işkence yaparak öldürmesiyle tanınıyor. 

Filistinli bağımsız siyasi aktivistlerden Nizar Benat, 2021 yılında Filistin Özerk Yönetimi güvenlik servisi tarafından tutuklanmış ve işkenceyle öldürülmüştü.

Macid Farac yönetimindeki Filistin Özerk Yönetimi İstihbarat Servisi tarafından 44 yaşında işkenceyle öldürülen Nizar Benat, Özerk Yönetimin başkanı Mahmud Abbas’a ve başbakan Muhammed Iştiye’ye sert eleştirileriyle tanınıyordu.

Herhangi bir örgüte üyeliği olmamakla birlikte direnişe verdiği destekle tanınan Nizar Benat, Filistin Özerk Yönetiminin İsrail'le güvenlik koordinasyonunu da eleştiriyordu.

İsrailli muhalefet partisi lideri Yair Lapid de Gazze’deki yeni yönetim için en iyi seçeneğin Macid Farac olduğunu belirtti ve “Filistin Özerk Yönetimi içinde Hamas’a karşı İsrail’le en iyi işbirliği yapacak kişi Macid Farac’dır” dedi.

Yair Lapid katıldığı bir televizyon programında “Sivil kurumların Filistin Özerk Yönetimi ile birlikte çalışmasında hiçbir engel yok. Hatta bugün bile onlarla iş yapıyoruz. Hükümet siyasetle mi yoksa İsrail’in güvenliğiyle mi ilgileneceğine karar vermeli. Eğer İsrail’in güvenliği ise o halde biz Filistin Özerk Yönetimi ile çalışacağız” dedi.



Yeni yorum ekle