İran ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Bölgesi kuruluyor

Çar, 13/03/2024 - 14:29

Makü Serbest Bölge Organizasyonu Müdürü, İran ile Türkiye arasında yakın gelecekte serbest ticaret bölgesi kurulacağını duyurdu.

Welayet News  - İRNA muhabirine konuşan Maku Serbest Bölge Organizasyonu Müdürü Hüseyin Gerusi, İran-Türkiye Demiryolu'nun inşası hakkında bilgi vererek, “İran ve Türkiye önümüzdeki yıllarda daha fazla ticari işbirliği yapacaktır” dedi.

Gerusi, “Ülkenin önemli koridorlarından biri olan Sarahs- Bazergan koridoru (Doğu-Kuzeybatı) ve Çabahar-Bazergan koridoru (Güneydoğu-Kuzeybatı) Makü Serbest Bölgesi'nde son buluyor. Dolayısıyla bu bölge ülke ticaretinde önemli rol oynayabilir” ifadesini kullandı.

Makü’nun Asya’yı Avrupa’ya bağlayan son nokta olduğunu belirten Gerusi, “Geçmişte bu bölge İpek Yolu haritasında yer alıyordu. Bu konu bu gğzergahın lojistik, ticaret ve transit alanında iyi bir yatırım fırsatına sahip olduğunu gösteriyor” ifadelerinde bulundu.

Makü Serbest Bölge Organizasyonu Müdürü, İran ve Türkiye arasında ortak bir serbest bölgenin kurulması konusunda mutabakat zaptı imzalandığını belirterek, “Marand-Çeşme Süreyya-Iğdır-Kars hattının inşası iki ülkenin demiryolu geçişlerinde bir sıçramaya yol açabilir” dedi.

Gerusi, söz konusu projelerin çalışmalarının tamamlandığını ve bu konudaki anlaşmaların iki ülkenin cumhurbaşkanları tarafından imzalandığını belirtti.



Yeni yorum ekle