650 Şilili Avukat Netanyahu'yu Lahey Uluslararası Mahkemesi'ne Şikayet Etti

Çar, 13/03/2024 - 14:25

Şili'den 650 avukat İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Uluslararası Adalet Divanı'na (Lahey) şikayette bulundu.

Welayet News  - Araby Post haber sitesi konuyla ilgili olarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve yönetimindeki kabinenin Uluslararası Adalet Divanı'nda Şili'den 650 avukatın şikayetiyle karşı karşıya kaldığını yazdı. Haberde aktarılan bilgilere göre, Şilili avukatlar, İsrail rejiminin kabinesi ve bu rejimin başbakanı hakkında Uluslararası Adalet Divanı'na şikayette bulunduklarını duyurdu.

Haberde, Şili'den 650 avukat, İsrail rejiminin kabinesi ve bu rejimin başbakanı hakkında şikayette bulunduğu ve farklı Latin Amerika ülkelerinden başka avukatların da onlara katılma ihtimalinin olduğu belirtildi.

Şilili avukatlar İsrail rejimini ve başbakanını Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki Filistinlilere karşı insanlığa karşı savaş suçu ve soykırım işlemekle suçladı.

Aynı şekilde Şili hükümeti geçtiğimiz Salı günü, Santiago'da düzenlenecek olan Latin Amerika havacılık fuarının katılımcı listesinden İsrailli firmaları çıkaracağını duyurmuştu.

Latin Amerika hükümetleri, özellikle Filistin ile Siyonist rejim arasındaki çatışmaların tırmanmasının ardından, Bolivya hükümeti,  Siyonist rejim ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi, İsrail rejiminin Gazze'ye karşı işlediği suçlar  Brezilya hükümeti tarafından Adolf Hitler'in Yahudilere karşı gerçekleştirdiği Holokost ile karşılaştırılması, Nikaragua'nın Güney Afrika'nın İsrail soykırımı şikayetine resmen katılmasından, Almanya'nın bu ülke tarafından Uluslararası Adalet Divanı'na şikayet edilmesi, Kolombiya hükümeti İsrail'den silah alımını askıya alması gibi eylemlerin ardından bu ülkelerin  yargıçları da Filistin'e destek yönünde cesur tepkiler gösterdi.



Yeni yorum ekle