Gazze Hükümeti: Siyonistler Yiyecek Kuyruğunda Bekleyen 400 Filistinliyi Katletti

Çar, 13/03/2024 - 09:38

İşgalci rejimin gıda yardımı bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında şehit olanların sayısı 400 kişiye ulaşırken, uluslararası toplumun sessizliği Siyonistleri bu barbarlıkları sürdürme konusunda daha da küstah bir hale getiriyor.

Welayet News  - Siyonistlerin el-Reşid Caddesi'nde un paketleri ve gıda yardımı almak için bekleyen Gazzelilere yönelik katliamının üzerinden henüz iki hafta bile geçmemişken, işgalci rejim ordusu dün bir kez daha, gıda yardımı almak için bekleyen Filistinlilere saldırdı.

Bu bağlamda Gazze Şeridi'ndeki hükümet medya ofisi başkanı Selame Maruf bir bildiri yayınlayarak şu açıklamalarda bulundu: ‘İşgalci rejim ordusu, çocukları açlıktan ölmesin diye bir lokma ekmek arayan Filistinlileri hedef almakta ısrar ediyor.

İşgalciler, hiçbir temel malzeme ve ürünün bulunmaması nedeniyle gerçek bir kıtlığa giren Gazze Şeridi'nin kuzeyinde milletimize yönelik açlık politikasını yoğunlaştırıyor. Bu bağlamda Salı sabahı işgalci rejim ordusu bir kez daha el-Kuveyt Meydanı'nda insani yardımın gelmesini bekleyen vatandaşları hedef almış, bunun sonucunda onlarca Filistinli şehit olmuş ve yaralanmıştır.

İşgalcilerin bu yeni cinayetiyle birlikte el-Kuveyt Meydanı ve el-Reşid Caddesi'nde gıda yardımı almak için beklerken şehit olan Filistinlilerin sayısı 400'e, yaralıların sayısı ise 1300'e ulaştı.

İşgalci rejim ordusunun bu suç ve cinayetleri, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin acı ve sıkıntılarını azaltmaya yönelik çabalara ilişkin tüm iddiaların yalan olduğunu kanıtlıyor ve açlık politikasının işgal rejiminin Filistin halkına yönelik komplosunun temeli olduğunu vurguluyor.

İşgalcileri bu suç ve cinayetlere devam etme konusunda daha da küstahlaştıran şey, uluslararası toplumun teslim olması ve ateşkes yoluyla Filistin halkının acılarına son verilmesi ve Gazze'ye yeterli yardımın sağlanması için ciddi bir adım atılmamasıdır.’

Yaklaşık iki hafta önce işgalci rejim ordusu, Gazze'de el-Reşid Caddesi'nde gıda yardımı bekleyen aç insanlara hunharca ateş açmış, Siyonistlerin bu cinayetinde 120'den fazla kişi şehit olmuş, 800'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Gazze Şeridi’ndeki Hükümet Medya Ofisi şu açıklamalarda bulundu: ‘İşgalci rejim, Filistinlilerin yardım almak için el-Reşid Caddesi'ne gittiklerini zaten önceden biliyordu ve onları kasten katletti. Bu menfur suçtan Amerikan hükümetini, uluslararası toplumu ve işgal rejimini sorumlu tutuyoruz.’

Hamas hareketi de şu açıklamalarda bulundu: ‘Şehitlerin cenazelerinin incelenmesi de dâhil olmak üzere deliller, düşman güçlerinin ve tanklarının Gazze'deki el-Raşid Caddesi'nde Filistinlilere kasıtlı olarak saldırdığını gösteriyor. Bu korkunç katliam, insani ve ahlaki değerlerden yoksun Siyonistlerin cani ve Nazi doğasının açık bir kanıtıdır.’



Yeni yorum ekle