Özel: Hamas’ın Yaptığı Terör Eylemidir; İsrail’in Yaptıkları Devlet Terörüdür

Sa, 12/03/2024 - 20:34

CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçim çalışmaları kapsamında bugün İzmir'e gitti.

Welayet News  - CHP lideri Özgür Özel, seçim çalışması kapsamında Bornova'da iftar programına katıldı. Buradaki konuşmasında İsrail'in Gazze'deki katliamına değindi, 15 Nisan'da Filistin'i ziyaret edip Mahmud Abbas'la görüşeceğini açıkladı. 

Özel şunları söyledi: “Bizim Ramazan’da iki temel dileğimiz var. Bunlardan birincisi, Ramazan olmasına rağmen Filistin’de akan kan ve gözyaşı dinmedi. Bundan birkaç ay önce Hamas’ın bir gece saldırısına mukabele etmek üzere başlayan saldırılarda İsrail dur durak demeden, Filistinlileri çocuk kadın ayırmadan on binlerce Filistinlinin canına kıydı. Barış ayındayız. Ramazan’ın başta İslam coğrafyasına, bütün dünyaya Türkiye’ye barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederken bir kez daha yaptığı saldırılardan dolayı kınıyorum ve saldırıları sona erdirmeye çağırıyorum.

Filistin meselesi CHP için yeni bir mesele değildir. Yeni sahiplenilen bir mesele değildir. Bülent Ecevit’in Yaser Arafat ile ortaya koyduğu dayanışma ve başbakan, parti lideri olarak gösterdiği dayanışma hepimizin hafızalarındadır. Ayrıca Filistin topraklarında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesi vardır. Filistin’in kurtuluşu için verdikleri emek vardır, canlarını hiçe saymaları vardır. Filistin bizim için yeni bir mesele değildir. Filistin meselesi CHP’nin meselesidir, Türk solunun meselesidir.

Kim yaparsa yapsın suçsuz insanlara gece yarısı saldırmak terör saldırısıdır. Hamas’ın yaptığı terör eylemidir. İsrail’in ondan sonra yaptıkları devlet terörüdür. Soykırıma varan işlerdir. İkisini de kınıyorum. Mahmud Abbas’ı Ramallah’ta 15 Nisan tarihinde programda bir değişiklik olmazsa ziyaret edeceğim. Hamas ile değil ancak Mahmud Abbas ile Ramallah’ta Filistin’e barış gelmesi, 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin yeniden kurulması, Doğu Kudüs’ün başkent olması ve Kudüs’ün kutsal bütün dinler açısından duruma uygun şekilde bir barış kenti olması BM güvencesine alınmasını savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz."



Yeni yorum ekle