Yemen’den ABD ve İsrail Mallarına Boykot Çağrısı

Pt, 11/03/2024 - 15:20

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, Yemenlilerin Filistin halkına desteğinin devam ettiğini vurgulayarak, tüm Arap ve İslam ülkelerine Siyonistlerin suçlarına karşı ortak hareket etme ve Amerikan ve İsrail mallarını boykot etme çağrısında bulundu.

Welayet News  - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, mübarek Ramazan Ayının başlaması münasebetiyle yaptığı konuşmada, Arap ve İslam ülkelerini Filistin'e karşı duyarlı olmaya ve mazlum Filistin halkına destek vermeye çağırdı.

El-Meşat, Yemen’den işgal altındaki Filistin'e giden Siyonist, Amerikan ve İngiliz gemilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonların, Gazze'ye yönelik saldırılar duruncaya ve bu bölgedeki abluka kaldırılıncaya kadar devam edeceğini bir kez daha vurguladı ve bu rejimlerin dışındaki tüm gemiler için bölgenin güvenli olduğunu söyledi.

Mehdi el-Meşat ayrıca tüm Arap milletlerini ve İslam âlemini, mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Amerikan ve İsrail mallarını boykot etmeye davet etti.

Yemenli bu yetkili şu ifadelerde bulundu: ‘Gazze'deki ve Filistin'in dört bir yanındaki kardeşlerimiz altı aydır Amerika ve İsrail'in menfur saldırılarına ve cinayetlerine maruz kalıyor. Eğer ABD olmasaydı Siyonistler bugün Gazze'de tüm bu suç ve cinayetleri işleyemezdi. Amerika, Güvenlik Konseyi'nde üçüncü kez uluslararası çabaları ve Gazze'de ateşkes yönündeki küresel talepleri engelledi.’



Yeni yorum ekle