Hamas: İsrail'in Alıkoyduğu Filistinlilerin İşkence Altında Ölmesi Savaş Suçudur

Cu, 08/03/2024 - 06:36

Hamas'tan, Siyonist İsrail güçlerinin alıkoyduğu Filistinlilerin sorgu merkezlerinde şehit olmasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Welayet News  - Açıklamada, "İsrail medyasının, Gazze'de alıkonulan 27 Filistinlinin işkence, kötü muamele ve en temel haklardan mahrum bırakılarak öldürüldüğünü doğrulaması, alıkonulan Filistinlilerin işgalci İsrail hapishanelerinde maruz kaldığı suçların, ihlallerin ve vahşetin boyutunun bir başka kanıtıdır." ifadesi kullanıldı.

İsrail suçlarının araştırılması çağrısı yapılan açıklamada, Filistinlilerin işkence altında öldürülmesine ilişkin, "Bu, uluslararası insan hakları kurumlarının soruşturması gereken bir savaş suçudur." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail'in, alıkoyduğu Filistinlilerin sayıları ve durumlarını kasıtlı olarak gizli tuttuğu ve bilgi vermekten kaçındığı vurgulandı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden, alıkonulan Filistinlilerin sayısı ve durumlarına ilişkin bilgi edinmek için hukuki ve insani rolünü yerine getirmesi talep edildi.

Siyonist İsrail'deki Haaretz gazetesi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana alıkoyduğu Gazzelilerden 27'sinin askeri tesislerde öldüğünü, birçoğunun ise dayak, kötü muamele ve tacize maruz kaldığını yazmıştı.



Yeni yorum ekle