HAMAS'tan ateşkes için üç şart

Per, 07/03/2024 - 17:09

HAMAS yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, "Gazze Şeridi topraklarının tamamına yönelik saldırıların durması, işgal ordusunun geri çekilmesi ve yerlerinden edilen insanların evlerine geri dönmesinin" ateşkes için şart olduğunu söyledi.

Welayet News  - Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının durması için Mısır'ın başkenti Kahire'de ateşkes görüşmeleri devam ediyor.

Kaynaklar, anlaşmanın tamamlanabilmesi için siyonist işgal rejiminin Gazze'nin kuzeyinden çekilmesi ve bölge sakinlerinin geri dönmesi konusunda mutabakata varılması gerektiğini kaydediyor.

HAMAS yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri de ateşkes için 3 şartlarının olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, "Gazze Şeridi topraklarının tamamına yönelik saldırıların durması, işgal ordusunun geri çekilmesi ve yerlerinden edilen insanların evlerine geri dönmesinin" ateşkes için şart olduğunu belirtti.

Siyonist rejimin "her türlü taahhütten kaçtığını" söyleyen Ebu Zuhri, "HAMAS, ateşkes için hiçbir engel çıkarmadı. Bizim talebimiz katliamı durdurmak ve halkımız için güvenliği sağlamaktır." dedi.

"Siyonist düşmanın esirleri ucuza elde etmek ve ardından imha savaşına devam etmek istediğini" belirten Ebu Zuhri "başka koşullara tabi olmadığı sürece her türlü ateşkes anlaşmasından yana olduklarını" ifade etti. (İLKHA)

Tags: 


Yeni yorum ekle