CENTCOM’dan Ensarullah’ın İşgalci Gemilere Yönelik Operasyonu ile İlgili Açıklama

Per, 07/03/2024 - 16:35

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün yerel saatle 11.30 sıralarında Yemen Ensarullah Hareketinin M/V True Confidence adlı ticari gemiye balistik füzeyle saldırı düzenlediğini, saldırı sonucu mürettebattan 3 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Welayet News  - CENTCOM’dan yapılan açıklamada, 6 Mart saat 11:30 sularında Ensarullah Hareketi tarafından  Aden Körfezi'nden geçmekte olan Barbados bandıralı, Liberya'ya ait dökme yük gemisi M/V True Confidence'a bir gemisavar balistik füzesi fırlatıldığı açıklandı.

 Açıklamada, füzenin gemiye isabet ettiği ve çok uluslu mürettebattan 3 kişinin öldüğü, 3’ünün durumu ağır olmak üzere en az 4 kişinin yaralandığı ve gemide önemli hasar meydana geldiği bildirildi. Mürettebat gemiyi terk etti ve koalisyon savaş gemileri gemiye müdahale ederek durumu değerlendirmeye başladı” denildi.

Yemen Ensarullah Hareketinin Askeri Sözcüsü Yahya Seri dün yaptığı açıklamada; Yemen güçlerinin Aden Körfezi'nde 'True Confidence' adlı kuru yük gemisini gemisavar füzelerle vurduğunu ve gemide yangın çıktığını söyledi.

Açıklamada, operasyonun gemi mürettebatının Yemen deniz kuvvetlerinden gelen uyarı mesajlarını reddetmesinin ardından gerçekleştiği belirtildi.



Yeni yorum ekle