Ensarullah: ABD Gemisini Vurduk

Çar, 06/03/2024 - 23:06

Yemen Ensarullah Hareketi, Aden Körfezi'nde ABD'ye ait olduğunu belirttikleri bir kuru yük gemisine saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Welayet News  - Ensarullah Hareketinin Askeri Sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada; Yemen güçlerinin Aden Körfezi'nde 'True Confidence' adlı kuru yük gemisini gemisavar füzelerle vurduğunu ve gemide yangın çıktığını söyledi.

Yapılan açıklamada, "Yemen donanması Aden Körfezi'ndeki True Confidence gemisine gemi savar füzelerle saldırdı ve bu saldırı gemide bir yangına yol açtı" cümlesine yer verildi.

Yemen'deki İngiliz Büyükelçiliği sosyal paylaşım ağı X üzerinden yapılan açıklamada, Aden Körfezi'nde 'True Confidence' adlı gemiye düzenlenen saldırıda iki denizci hayatını kaybettiği belirtildi.

Operasyonun gemi mürettebatının Yemen deniz kuvvetlerinden gelen uyarı mesajlarını reddetmesinin ardından gerçekleştiği belirtildi.

Yapılan açıklamada saldırının, “Mazlum Filistin halkının zaferine ve ülkemize yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına misilleme maksadıyla” gerçekleştirildiği belirtildi.



Yeni yorum ekle