ABD ve Kanada'daki Sinagoglarda Filistinlilerin topraklarını satıyorlar!

Çar, 06/03/2024 - 14:59

ABD'deki sinagogların altından çıkan tünel görüntülerinin yankıları devam ederken, bu kez başka bir skandal gündeme geldi. ABD ve Kanada'daki sinagoglarda, Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinlilere ait topraklar satılıyor.

Welayet News  - İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım savaşı 5 aydır devam ederken, ABD ve Kanada'daki bazı sinagoglarda, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki işgalci Yahudilerin bulunduğu alanlardan Filistinlilere ait gayrimenkullerin satılması için kapalı toplantılar yapılması tepki çekti. 

Teksas merkezli Keller Williams adlı emlak şirketi tarafından organize edilen bu toplantılardan biri New Jersey’nin Englewood kasabasında protesto edildi. Englewood’daki Ahavath Torah Sinagogu önünde toplanan onlarca gösterici, ellerinde Filistin bayrakları ile işgal alanlarından ABD'li Siyonist Yahudilere gayrimenkul satılmasına tepki gösterdi. 

"Çalınmış toprakları satamazsınız"

Polisin etrafında geniş güvenlik önlemi aldığı sinagogun karşı kaldırımında toplanan göstericiler, yağmurun altında saatlerce “Filistin’e özgürlük”, “İsrail işgaline son”, “Yasa dışı işgal bitmeli” sloganları attı. Göstericiler “Çalınmış toprakları satamazsınız", “Bu toprak hırsızlığıdır”, “Çalınmış topraklar üzerinde iş yapmayın” pankartları taşıması da dikkati çekti. 

Gösteriyi organize eden gruplardan biri olan “Filistin için Amerikalı Müslümanlar” ekibinden Zeyd Abdurrahman, “Buradayız çünkü Englewood, New Jersey'de işgal altındaki Filistin topraklarındaki arazileri satıyor ki bu, Cenevre Sözleşmesi'ndeki uluslararası hukuka göre yasa dışıdır.” ifadesini kullandı. (Milli Gazete)



Yeni yorum ekle