The Atlantic: El-Husi Günümüzün Che Guevara’sıdır

Çar, 06/03/2024 - 14:11

ABD yayın kuruluşlarından The Atlantic, "İsrail rejimine karşı deniz operasyonları düzenleyen Yemen güçlerine karşı caydırıcılık yaratmak neredeyse imkânsız hale geldi” diye yazdı.

Welayet News  - Atlantic’de yer alan yazıda şu ifadeler yer aldı: ‘Yemen silahlı kuvvetleri, Filistin ulusuyla dayanışmalarını ilan etmek ve Gazze Şeridi'ni savunmak amacıyla Siyonist rejime bağlı gemilere saldırmaya başladığından beri, Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdülmelik Husi, Ortadoğu'nun en sevilen şahsiyeti haline geldi.

El-Husi'yi "Che Guevara’ya” benzetiyor ve ona günümüzün Che Guevara'sı gibi davranıyorlar ve onun  resimlerini ve konuşmalarını 5 kıtanın sosyal medya platformlarında paylaşıyorlar.

Yemenlilerin operasyonu, küresel ekonomide bir boşluk yarattı, ancak Yemen saldırılarının sonuçlarını değerlendirmek hâlâ zor ve ayrıca Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonu Ensarullah hareketini Filistin davasına öncelik veren Arap ve Müslüman gençler için bir kahraman haline getirdi.

ABD ve İngiltere koalisyonunun saldırıları Yemen silahlı kuvvetlerini operasyonlarından vazgeçiremedi.’

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri dün bir kez daha, Gazze'ye yönelik savaş ve kuşatma bitene kadar Kızıldeniz, Umman Denizi, Aden Körfezi ve Babülmendep Boğazı'ndaki operasyonlarının artarak devam edeceğini vurguladı.



Yeni yorum ekle