Hamas: Gazze'deki Çocukların Açlıktan Ölmesi İnsanlığın Alnında Utanç Verici Bir Lekedir

Ct, 02/03/2024 - 17:16

Gazzeli çocukların açlık ve susuzluktan ölmesini insanlığın yüzündeki utanç verici bir leke olarak değerlendiren Hamas hareketi, uluslararası örgütlerden işgalcilerin emirlerine boyun eğmemelerini ve Gazze halkının kurtarılması için acilen harekete geçmelerini istedi.

Welayet News  -  Filistin Hamas hareketi, Gazze Şeridi'nde çocukların açlık ve susuzluktan şehit olmasına tepki olarak bir açıklama yayınladı. Şu ana kadar Gazze ilinde ve Gazze'nin kuzeyinde 13 çocuğun yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini, bunun uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler açısından büyük bir başarısızlık olduğunu açıkladı.
Hamas, açıklamasında Gazzeli çocukların açlık nedeniyle şehit olmasının modern çağda insanlığın alnında büyük bir leke ve tehlikeli bir deneyim olduğunu vurguladı.
Hamas, Birleşmiş Milletler ve uluslararası yardım örgütlerinden Gazze Şeridi'nde, özellikle Gazze ve kuzey illerinde bulunan çocukları ve sivilleri kurtarmak için derhal harekete geçmelerini, işgalci ve cani Siyonist rejimin emirlerine boyun eğmemelerini bir kez daha talep etti.
Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kadara da, özellikle Gazze'nin kuzeyinde açlık ve susuzluktan ölen çocuk sayısının artmaya devam ettiğini duyurdu.
Uluslararası kuruluşların Gazze Şeridi'ndeki sağlık sistemini koruyamadığını vurgulayan El Kadara, işgalcilerin saldırganlığı sonucu Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 30'unun hizmet dışı olduğunu söyledi.
Gazze'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile, hasta ve yaşlı kadının açlık ve susuzluktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, işgalci rejimin saldırganlığıyla soykırım yapmaya çalıştığını ve Gazze halkını aç bıraktığını sözlerine ekledi.
Siyonistlerin barbarca saldırıları ve bu bölgenin dört bir yandan kuşatılmasıyla birlikte, özellikle Gazzeli çocukların açlık ve susuzluktan ölmesi son iki aydır sıradan bir hal alırken, Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde geçtiğimiz günlerde Gazze'nin kuzeyinde şiddetli dehidrasyon ve yetersiz beslenme nedeniyle iki bebeğin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Bakanlık, dehidrasyon ve yetersiz beslenmenin Gazze Şeridi'nde binlerce çocuk ve hamile kadının yaşamını tehdit ettiğine dikkat çekerek, Uluslararası kuruluşlara barınaklarda kapsamlı bir tıbbi inceleme yapmaları, susuzluk ve yetersiz beslenmeden muzdarip olanları izleyip tedavi etmeleri ve insani bir felaketi önlemeleri çağrısında bulundu.
Birkaç gün önce Al-Mayadeen muhabiri, Al-Şifa Hastanesi'nde Muhammed Nasrullah isimli yaralı bir çocuğun susuzluk, açlık ve ilaca erişim eksikliği nedeniyle şehit olduğunu bildirmişti.
Gazze Sağlık Bakanlığı'na bağlı kaynaklar, Gazze Şeridi'nde son iki ayda bu bebeklerin yanı sıra savaş sırasındaki yetersiz beslenme nedeniyle 5 yaş altı 8 çocuğun da hayatını kaybettiğini bildirdi. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da Gazze'deki durumun çocuklar için çok tehlikeli olduğunu ve savaşın başlangıcından bu yana Gazze halkının içinde bulunduğu koşulların tüm dünyada eşi benzeri görülmemiş olduğunu duyurdu.
İlgili kaynaklar ayrıca Gazze'deki çocukların durumlarının kritik olduğu konusunda da uyarıda bulunarak, Gazze Şeridi'nde çocuklara yönelik ciddi bir gıda kıtlığının yaşandığını duyurdu. Yetersiz beslenme nedeniyle annelerin bebeklerini emzirecek gücü olmadığı bu durumda süt tozu son derece kıt oluyor ve bu kriz sadece kuzeyi ilgilendirmiyor, Gazze'nin tamamı bu felaketi yaşıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle