Hamas’tan Siyonist İsrail’in Yardım Almaya Gelen Filistinlileri Katletmesine Tepki

Cu, 01/03/2024 - 07:49

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze'deki Reşid Caddesi'nin bombalanmasına tepki olarak, Gazze'deki menfur katliamın savaş suçları tarihinde eşi benzerine rastlanmamış bir olay olduğunu duyurdu.

Welayet News  - Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze'deki El-Reşid Caddesi'nde Filistinli vatandaşların şehit düşürülmesine tepki gösterdi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘İşgalci İsrail güçleri, Gazze Şehri'nin el-Reşi Caddesi'nde yardım almak için bekleyen Filistinli vatandaşları insanlık dışı ve vahşice bir saldırıda bombaladı.

Gazze'de tarihteki en iğrenç ve korkunç suç ve cinayetler arasında bile eşine rastlanmayan bir cinayet, milletimize karşı işleniyor.

Arap Birliği ve Güvenlik Konseyi'nden acilen bir toplantı yapmasını ve bu cani rejimi toplu katliamları ve etnik temizliği durdurmaya zorlamasını istiyoruz.

Faşist ve cani İsrail devleti ve Nazi ordusunu ve Biden hükümetini bu suçtan, soykırım ve etnik temizlikten sorumlu olarak görüyoruz.’

Hamas ayrıca Arap ülkelerini ve İslam ümmetini ve dünyadaki hür insanları, Siyonistlere karşı kitlesel gösteriler düzenleyerek Filistin milletine karşı katliamlarını kınamalarını istedi.

Siyonist İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almış, saldırıda 112 Filistinli şehit etmiş ve 760 Filistinli yaralanmıştı.

Gazze'deki hükümetten yapılan açıklamada, İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğu vurgulanarak, "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü." ifadeleri kullanılmıştı.



Yeni yorum ekle