Ben-Gvir’den Alçakça Açıklama; Yardım Bekleyen Filistinlileri Katledenlere 'Kahraman' Dedi

Cu, 01/03/2024 - 07:28

Siyonist İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze Şeridi'nde insani yardım almak için bekleyen Filistinlilere ateş açarak 112 kişiyi şehit eden ve yüzlerce kişiyi yaralayan Siyonist rejim askerlerine 'kahramanlar' dedi.

Welayet News  - Ben-Gvir, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Gazze'de görev yapan ve kendilerine zarar vermeye çalışan Gazzeli güruha karşı mükemmel bir davranış sergileyen kahraman askerlerimize tam destek verilmelidir." ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi'ne insani yardım girişinin durdurulması çağrısında bulunan Ben-Gvir, "İsrailli esirler Gazze'de standartların altında tutulurken Gazze'ye insani yardım göndermenin sadece delilik olmadığını aynı zamanda İsrail askerlerini de tehlikeye attığını" iddia etti.

Siyonist İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almış, saldırıda 112 Filistinli şehit etmiş ve 760 Filistinli yaralanmıştı.

Gazze'deki hükümetten yapılan açıklamada, İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğu vurgulanarak, "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü." ifadeleri kullanılmıştı.



Yeni yorum ekle