İşgalcilerin Kafası Karışık; Almanya Kızıldeniz'de ABD'yi Vurdu

Cu, 01/03/2024 - 07:19

Raporlara göre, Kızıldeniz'deki Yemen karşıtı Avrupalı koalisyona katılan bir Alman savaş gemisi yanlışlıkla Amerikan MQ-9 Reaper insansız hava aracına ateş açtı.

Welayet News  - Alman medya kuruluşları saldırıyı dost ateşi olayı olarak nitelendiren haberlere yer verdi. Alman haftalık Der Spiegel gazetesinin haberine göre, savaş gemisi uçağa iki füze ateşledi, ancak her iki mermi de "teknik bir kusur" nedeniyle denize düştü.

Olaya karışan "Hesse" firkateyni, Yemen'in Filistin yanlısı operasyonlarını engellemek amacıyla bu ayın başlarında Kızıldeniz'e doğru yola çıktı.

Savunma Bakanı Boris Pistorius, bilinmeyen bir insansız hava aracını tespit etme çabalarının "başarısız olması" üzerine Alman savaş gemisinin ateş açtığını belirterek, hedefin "vurulmadığını" da sözlerine ekledi. Uçağın daha sonra "keşif uçağı" olduğu ortaya çıktı' dedi.

Görünüşe göre drone, Yemen operasyonlarına karşı Kızıldeniz'de benzer şekilde faaliyet gösteren ABD liderliğindeki deniz koalisyonuyla ilişkili değildi. Frankfurter Allgemeine gazetesi, "Kızıldeniz'deki (ABD liderliğindeki) operasyonla hiçbir ilgisi olmayan, bölgede Amerikan savaş uçaklarının kullanıldığının yaygın bir bilgi olduğunu" söyledi.

Spiegel, askeri yetkililerin, olayın, Yemen çevresindeki çeşitli misyonlarda yer alan müttefikler arasındaki koordinasyonun "geliştirilmesi gerektiğini" gösterdiğine inandığını söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Siyonist İsrail rejiminin Ekim ayında Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı ve şu ana kadar yaklaşık 30 bin Filistinlinin şehit olmasına yol açan savaşını protesto etmek amacıyla işgalci İsrail gemilerini veya işgal altındaki toprakların limanlarına giden gemileri hedef alıyor. Yemen Ensarullah Hareketi, Siyonist İsrail rejimi savaşı ve eş zamanlı olarak Gazze'ye karşı uyguladığı kuşatmayı sürdürdüğü sürece operasyonlara devam etme sözü verdi/milligazete



Yeni yorum ekle