İmam Hamanei:Çocuklarınıza sahip çıkın

Sa, 31/07/2018 - 23:21

Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. (TAHRİM Suresi 6.)

Çocuklarımızı başı boş bırakmaya hakkımız yoktur. onların imanını korumaya gayret edin.

Gençlerinizin, evlatlarınızın ilkelerinize olan imanını sarsacak bir davranışta bulunmayın. Bazen insan kendi eliyle kontrolsüz konuşmalarla ve yanlış davranışıyla genç evladının dini ilke ve inançlardan soğumasına neden olur ve onu inançsızlığa iter

Toplumumuzda her iki taraftan da yani ifrat ve tefritte bulunanlar olmuştur. Bazıları kimi zaman yersiz zorlamalarla ki ben yersiz zorlamaları asla tavsiye etmem  ve bazen de sert ve itici müdahalelerle çocukları soğutuyorlar. Bazıları da diğer taraftan vurdum duymazlıkla, hesapsız olanakları çocuklarına sunarak ve yaptıkları her hatayı görmezlikten gelerek onları kendi elleriyle ötekileştiriyorlar; neticede çürüyüp bozuluyorlar.

Çocuklara sevgiyle doğru davranışla ve mantıklı bir şekilde yaklaşmamız gerekir. Çocuklarınızı ve eşlerinizi korumalısınız. Bu sizin görevlerinizin bir parçasıdır, bunun derinleştirici etkisi vardır. Yani ailenin bir üyesinde Allah muhafaza zayıf bir nokta peydahlandığında dişin üzerinde oluşan siyah bir leke gibi giderek kendi muhataplarının, anne ve babasının zihnini etkiler ve bu şekilde karşılıklı derin etkiler bırakır; bunun sonucunda o hakikat ve manaviyatı yitirir.

Bu ayet-i şerife her zaman benim için dikkat çekici olmuştur: İman edip nesilleri de imanda kendilerini izleyenler var ya, onların nesillerini kendilerine katmış ve kendi amellerinden bir şey eksiltmemişizdir. Her kişi kazandığına karşılık bir rehindir. (TÛR-21)

O kimseler ki soylarının imanını koruya bilmişler hatta eğer soylarının amelleri çok gözde olmasa bile  yüksek manevi mertebelerde soyu da onlara ekliyoruz.

Rivayette buyuruyor :" لتقر عیونهم " yani gözleri aydınlansın diye.

Sizler müminler olarak, eğer evladınızı mümin yetiştirebilirseniz, Allahu teala bu çocuğun eksikliklerini kıyamette, cennette ve karşılaştığınız zor şartlarda telafi eder. Onu size ulaştırır ta ki gözünüz ve kalbiniz aydınlansın. Allah Mümin bir insana çok değer verir.

Welayet News

 



Yeni yorum ekle