Hamas Liderinden Önemli Açıklamalar

Sa, 27/02/2024 - 15:39

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye, Pazartesi günü Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El-Sani ile yaptığı görüşmede önemli açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Heniye, ABD'nin İsrail rejiminin Gazze'ye karşı "açlık savaşı"na "örtü" sağladığını söyledi. Hamas lideri, "Amerikan yönetimi Gazze Şeridi'ndeki insani durumla ilgili yanıltıcı açıklamaların arkasına saklansa bile, işgalin siyasi hedeflere ulaşmak için silah olarak kullandığı açlık suçunu Amerikalıların örtbas etmesi, tarihin silemeyeceği bir insanlık ayıbıdır." dedi.

"Bu, ABD'yi, savunmasız sivillere karşı işlenen savaş suçlarına katılma sorumluluğundan kurtarmayacak" diyen Heniye, Siyonist rejimin, arabulucuların ateşkes sağlama çabalarına kararlı yanıtlar vermeyi reddetmesini de kınadı.

Hamas lideri ayrıca, "Hamas, arabulucu kardeşlerin çabalarına karşılık verdi, saldırının durdurulması konusunda müzakerelerin gidişatını kabul etti ve büyük bir ciddiyet ve esneklik gösterdi. Ancak Siyonist düşmanın oyalandığına inanıyoruz ve bunu hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz." dedi.

ABD DESTEKLİ İSRAİL KATLİAMI DEVAM EDİYOR

Tel Aviv'in ana hamisi olan ABD, rejime yönelik tutarlı siyasi himayesinin bir parçası olarak, İsrail'in saldırılarına karşı derhal ateşkes uygulanması çağrısında bulunan üç Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını şu ana kadar veto etti. İsrail saldırganlığı aynı zamanda Washington'un kayıtsız şartsız askeri ve istihbarat desteğinden de yararlanıyor. Rejimin kıyı şeridine uyguladığı saldırı ve eş zamanlı kuşatma sonucu şu ana kadar 30 bine yakın insan şehit edildi/ milligazete



Yeni yorum ekle