AKP'li Adayların Seçim Çalışmaları İsrailli Şirketten

Sa, 27/02/2024 - 06:40

AKP’nin İstanbuıl Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok başta olmak üzere birçok AKP’li adayın dijital medya çalışmalarını İsrail merkezli bir şirket aracılığıyla yaptığı ortaya çıktı.

Welayet News  - Google’ın reklamveren şirketlerin bilgilerinin yer aldığı sayfasında, İsrail merkezli Total Media Dijital Reklam Teknolojileri Ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’nin İstanbul, Ankara, Antalya büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere birçok AKP’li isimle çalıştığı görülebiliyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre şirketin İlim Yayma Cemiyeti'nin de İsrailli firmayla çalıştığı ortaya çıktı. 

Arama motoru Google'ın ilgili biriminin sitesinde Murat Kurum'un ya da diğer AKP'li adayların reklam kampanyasına dair arama yapıldığında, sözkonusu şirketin Kurum'a verdiği reklam hizmetinin görsellerine erişilebiliyor.









Reklamlar silindi

İlgili haberin yayımlanmasından kısa bir süre sonra Murat Kurum ve Turgut Altınok'un reklamlarının söz konusu Google sayfasından kaldırıldığı görüldü. Daha önce bilgilerin yer aldığı ilgili linkte önce Total Media bilgisi silinirken ardından tüm çalışmaların silindiği ortaya çıktı.  



Şirketin kurucusundan Filistin'e saldırılara destek

Murat Kurum’un ve diğer AKP'li belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarını emanet ettiği şirketin kurucusu Amitai Tafla’nın da ayrıca sosyal medyada hesabında, İsrail’in Filistin’e yönelik yürüttüğü saldırılara destek verdiği görüldü.

Tags: 


Yeni yorum ekle