Galant: Gazze'de ateşkes olsa bile Hizbullah'a saldırılar artarak sürecek

Pt, 26/02/2024 - 15:48

İsrail Savunma Bakanı Galant, Gazze'de ateşkes ilan edilse bile Hizbullah'a dönük saldırıların artarak devam edeceğini dile getirdi.

Welayet News  - İsrail Savunma (Savaş) Bakanı Yoav Galant, Gazze Şeridi'nde olası bir geçici ateşkes tesis edilse bile rejimin Lübnan sınırında Hizbullah'a yönelik saldırılarını sürdüreceğini ve artıracağını söyledi.

Times of Israel'in aktardığına göre Gallant, pazar günü Safed'deki Kuzey Komutanlığı karargahına düzenlediği ziyarette yaptığı açıklamada, "Tasfiye ettiğimiz komutanların yerine yenilerini bulamayan Hizbullah'a karşı ateş gücünü artırmayı planlıyoruz," dedi.

Savunma Bakanı, Gazze'deki çatışmaların durması ve Filistinli mahkûmların serbest bırakılması karşılığında Gazze Şeridi'nde tutulan esirlerin serbest bırakılmasını öngören bir takas anlaşması imzalaması halinde dahi Hizbullah'a yönelik saldırıların devam edeceğini kaydetti.

Sınırdaki 80 bin yerleşimcinin tahliye edildiğine işaret eden Galant, "Gazze'de geçici bir ateşkes olması durumunda, kuzeydeki ateşi artıracağız ve Hizbullah'ın [sınırdan] tamamen çekilmesine ve bölge sakinlerinin evlerine dönmesine kadar devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Galant, "Amaç basit: Hizbullah'ı olması gereken yere geri itmek. Ya bir anlaşmayla ya da güç kullanarak," diye ekledi. (YDH)



Yeni yorum ekle