Hizbullah, İsrail ordusuna ait Hermes-450 tipi insansız hava aracını (İHA) düşürdü

Pt, 26/02/2024 - 15:37

Lübnan Hizbullah'ı İsrail'e ait Hermes 450 tipi bir insansız hava aracını karadan havaya füzeyle vurduğunu ve bu tür bir insansız hava aracını ikinci kez düşürmüş olduğunu duyurdu.

Welayet News - Reuters'in haberine göre, Hizbullah, İsrail'e ait bir Hermes 450 insansız hava aracını karadan havaya füzeyle düşürdü. Haberde İsrail rejimine ait bu tür bir insansız hava aracının Hizbullah tarafından ikinci kez düşürüldüğüne dikkat çekildi.

İsrail ordusu da Pazartesi günü haberi doğrulayarak Lübnan üzerinde uçan İsrail Hava Kuvvetlerine ait bir İHA'ya iki füze atıldığını belirtti. İlk füze İsrail'in "David's Sling" Hava Savunma Sistemi tarafından engellendi ancak İHA ikinci füzenin fırlatılmasının ardından Lübnan topraklarına düştü.

Hizbullah, Lübnan-İsrail sınırında İsrail ile yaşanan çatışmalar sırasında çok sayıda İsrail insansız hava aracını durdurduğunu ve kontrolünü ele geçirdiğini açıklamıştı.

Hizbullah, ilk olarak kasım ayında bir İsrail Hermes 450 insansız hava aracını düşürdüğünü açıklamıştı. İsrailli bir silah üreticisi olan Elbit Systems tarafından üretilen Hermes 450'lerin çoklu yük taşıyabilen bir insansız hava aracı olduğu bildiriliyor.

Hizbullah, kısa bir süre önce de Elbit tarafından üretilen daha küçük gözetleme dronları olan çok sayıda Skylark drone'unun kontrolünü ele geçirdiğini açıklamıştı.



Yeni yorum ekle