Yemen savunma bakanından Amerika, İngiltere ve Siyonist rejime uyarı

Pt, 26/02/2024 - 10:25

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı, ABD'yi Yemen'e yönelik yanlış hesapları konusunda uyararak, işgalci Siyonistlerin Filistin halkına yönelik suçları ve saldırıları devam ettiği sürece Yemen güçlerinin işgalcilere yönelik operasyonlarının devam edeceğini açıkladı.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi, bu ülkenin Filistin halkını destekleme ve düşmanın saldırılarıyla mücadele konusundaki tutumuna ilişkin konuşmasında şunları söyledi: ‘Siyonistlerin Gazze ve işgal altındaki Filistin'in diğer bölgelerindeki saldırıları ve suç ve cinayetleri devam ettiği sürece San’a, işgalcilere karşı görevini sürdürecektir.

Yemen, Yemen'in onuruna ve egemenliğine zarar vermeyen tüm uluslararası sözleşmelere ve anlaşmalara bağlıdır. Amerika, İngiltere ve Siyonist rejim, ülkelerin topraklarına ve egemenliğine saldırmanın ve denizler üzerinde hâkimiyet iddiasında bulunmanın reddedildiğini ve uygun olmadığını bilmelidir. Bu tarafların, ülkelerin kendi karasuları üzerindeki güvenliğini, istikrarını ve egemenliğini koruyan yeni bir denklemi kabul etmeleri gerekiyor.

Damarlarımızda kan aktığı ve ellerimiz tetikte olduğu sürece Yemen'in Filistin halkını savunma kararını hiçbir şey değiştirmeyecek. Yemen silahlı kuvvetlerinin Siyonist rejime bağlı olmayan veya onun için çalışmayan gemilerle işi yoktur ve gemi taşımacılığı Kızıldeniz'de tamamen güvenlidir.

San’a, Yemen'in egemenliğine zarar vermeyen tüm anlaşmalara ve uluslararası sözleşmelere bağlıdır ve Filistin halkı Siyonistler tarafından katledilmeye devam ettiği sürece işgal karşıtı görevini yerine getirmeye devam edecektir. Washington'un işgal rejiminin Filistin halkına karşı işlediği soykırım suçunu sürekli desteklediği bir ortamda Yemen halkının bu denklemden uzak durması çok zor. Aksine  bu insanlar kendilerini Filistin milletini desteklemek için ön saflarda durmakla sorumlu görüyor.

Filistin ve Yemen milletleri iki kardeş millettir. Amerikan hükümeti Siyonist rejimin hesaplarına esir kaldığı sürece Yemen, Washington'un hesaplarını dikkate almayacaktır. Amerika'yı, Yemen'i kendi yörüngesine alamayacağı, gücü ve silahlarıyla Yemenlileri korkutabileceğini düşünmemesi konusunda uyarıyoruz.’

İşgalci ABD ve İngiltere savaş uçakları dün sabah yine Yemen'in başkenti San’a'ya birçok hava saldırısı düzenlemeye başladı.

San’a’daki el-Mesire muhabiri şu açıklamalarda bulundu: ‘Amerika ve İngiltere, San’a'nın kuzeyindeki Sevre bölgesindeki el Nahda bölgesindeki bir bitki ilacı fabrikasını 3 defa hedef aldı.

Amerika ve İngiltere San’a'ya da 16 defa saldırı düzenledi.’

Amerika ve İngiltere’nin bu saldırılarının ardından Yemen ordusu bir açıklama yaparak şunları söyledi: ‘Yemen Ordusu Donanması, Allah’ın yardımıyla, eşsiz bir askeri operasyonla, Aden Körfezi'ndeki Amerikan petrol gemisi TORM THOR’u çok sayıda uygun füzeyle hedef aldı.

Yemen ordusu ayrıca, bu ülkenin hava kuvvetlerinin Kızıldeniz'deki çok sayıda Amerikan savaş gemisini çok sayıda insansız hava aracıyla hedef aldığını duyurdu.

Yemen ordusu tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: ‘Silahlı kuvvetler, Yemen halkıyla birlikte, Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmeye devam edecek ve Gazze'de Filistin halkına yönelik saldırı ve kuşatma kaldırılıncaya kadar askeri operasyonlar sürecektir.’



Yeni yorum ekle