Yemen ordusu: " Amerikan savaş gemisi ve petrol gemilerini hedef aldık"

Pa, 25/02/2024 - 09:11

Yemen ordusu, Aden Körfezi ve Kızıldeniz'de bir petrol tankeri ve çok sayıda Amerikan savaş gemisinin hedef alındığını duyurdu.

Welayet News  - Yemen ordusu bir açıklama yaparak şunları duyurdu: " Yemen ordusu donanması,Allah'ın izniyle eşsiz bir askeri operasyonla, Amerikan petrol gemisi "TORM THOR"u hedef aldı. Aden Körfezi'ne bir takım uygun füzelerle bu operasyonu gerçekleştirdik. "

Yemen ordusu ayrıca, ülkenin hava kuvvetlerinin Kızıldeniz'deki çok sayıda Amerikan savaş gemisini çok sayıda insansız hava aracıyla hedef aldığını duyurdu.

Yemen silahlı kuvvetlerinin açıklamasında, ülkeyi savunmak ve ABD ile İngiltere'nin Kızıldeniz ve Umman Denizlerindeki ortak saldırılarına karşı operasyonların devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: " Silahlı kuvvetler, tüm büyük Yemen halkıyla birlikte Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmeye devam edecek ve Filistin halkına yönelik saldırı ve kuşatma sona erene kadar askeri operasyonları devam edecektir."

Tags: 


Yeni yorum ekle