Usame Hamdan: Küresel Güçlerin ve Siyonistlerin Hedefi Direniş Eksenini Ortadan Kaldırmaktı

Cu, 23/02/2024 - 10:20

Hamas'ın siyasi bürosunun üst düzey üyesi Usame Hamdan yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Aksa Tufanı, Siyonist rejimin cinayetlerine ve Amerika'nın Filistin'i ortadan kaldırma planlarına karşı çıkmak için düzenlendi."

Welayet News  - Hamas'ın siyasi ofisinin sözcüsü ve kıdemli üyesi Dr. Usame Hamdan, İran'daki Filistin Destek Komitesi'nde düzenlenen toplantıda şunları söyledi: "Hiç şüphe yok ki İran İslam Devrimi'nin şanlı zaferi günlerinde bizim varlığımız bir gurur ve sevinç kaynağıdır. İslam devriminin zaferi, bölgeye tomurcuklar getirdi."

Usame Hamdan, Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Direniş ekseninin Siyonist düşmana karşı ilerlemesi gereken aşamaya geldiğine inanıyorduk. Dolayısıyla bu kapsamda diğer Filistinli gruplarla koordinasyon sağlanarak direniş gücünün savaş yeteneği gözden geçirildi."

Hamas Hareketi siyasi ofisinin üst düzey üyesi şunları söyledi: "Küresel kibir, Filistin'in silinmesini ve yok edilmesini gündemine almıştı ve planlarını Filistin halkını baskı altına alıp terör yaratarak, Siyonistleri yerleşim yerlerine yerleştirerek ve Siyonist rejim ile Araplar ve bölge ülkeleri arasındaki ilişkileri normalleştirme planını sürdürerek hayata geçirmeyi amaçlıyorlardı."

Usame Hamdan, "Ancak asıl amaçları direniş eksenini ortadan kaldırmaktı. Dolayısıyla bu komploya karşı etkili bir eyleme geçmek gerekiyordu ve işte tam bu sırada Filistinli grupların mutabakatı ile Aksa Tufanı operasyonu başladı. 7 Ekim'de Siyonistlerin mazlum milletimize karşı işlediği suçlara rağmen, bugüne kadar düşmana büyük zararlar verilmiştir." diye belirtti.



Yeni yorum ekle