İslami Cihad: Geçici Ateşkesi Asla Kabul Etmeyeceğiz

Cu, 23/02/2024 - 07:58

İsrail, Paris Anlaşması'nın ve Kahire'de yürütülen müzakerelerin çerçevesinden çekilmiş ve bunlara uymamaktadır.

Welayet News  - Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi savaştaki gelişmeler, ateşkes ve esir değişimiyle ilgili konulara ilişkin yaptığı konuşmada şunları duyurdu: İşgalci rejim ateşkese yönelik her türlü anlaşma sürecini engellemeye devam ediyor ve bu rejimin amacı, Gazze'ye yönelik saldırganlığa son vermeden, hiçbir bedel ödemeden esirlerini serbest bırakabilmek için zaman kazanmaktır.

 

Bu bağlamda el-Hindi şunları söyledi: İsrail, Paris Anlaşması'nın ve Kahire'de yürütülen müzakerelerin çerçevesinden çekilmiş ve bunlara uymamaktadır. Direniş bu anlaşmalara ilişkin cevabını detaylı bir şekilde açıklarken, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların tamamen durdurulması ve Siyonist birliklerin bu bölgeden çekilmesinin ateşkesin ilk aşaması olarak değerlendirildiğini vurguladı.

DİRENİŞ GEÇİCİ ATEŞKESİ KABUL ETMİYOR

İslami Cihad Hareketinin bu yetkilisi şu ifadelerde bulundu: Savaşın tamamen durdurulması direniş açısından temel bir meseledir ve esir değişimine ilişkin yeni bir anlaşmanın belirleyici faktörlerinden biridir ve gördüğümüz gibi insani ateşkes vb. adı altında herhangi bir geçici ateşkesi kabul etmiyoruz. Washington ve Tel Aviv'in tek hedefi var; o da İsrailli esirleri hiçbir bedel ödemeden serbest bırakmak. Bu, ABD ve İsrail'in yalnızca bu rejimin iç durumuyla ilgilendiğini, savaşın durmasına veya Filistinlilerin evlerine dönmesine yol açacak her türlü anlaşmayı engellediğini gösteriyor.

Ancak Filistin halkı, düşmanın Gazze'ye yönelik saldırganlığını durdurma konusunda Amerikan hükümetine güvenmiyor çünkü Washington açıkça Siyonistlerle aynı safta yer alıyor ve ABD Başkanı Joe Biden ve diğer Amerikalı yetkililer bu konuyu defalarca vurguladılar. Bu arada Filistinli direniş gruplarının elinde bulunan esir kartı da Amerika ve İsrail'i endişelendirmeye devam ediyor ve Siyonist rejime ciddi baskılar uyguluyor. Esir takası anlaşmasının uygulanmasındaki gecikmeden Netanyahu'yu sorumlu gören Siyonist yerleşimcilerin ve özellikle İsrailli mahkûmların ailelerinin kitlesel protestolarının devam ettiğine tanık oluyoruz.

SİYONİSTLER, ESİR DEĞİŞİMİNİN ARDINDAN GAZZE'DEKİ SALDIRILARINI SÜRDÜRMEYİ PLANLIYOR

Muhammed el-Hindi şöyle dedi: Siyonistler, bir ay veya biraz daha uzun sürebilecek geçici bir ateşkes kurarak tutuluların direniş kartını ortadan kaldırmak, ardından Filistin halkına yönelik saldırılarını yeniden başlatarak Gazze'deki menfur suçlarına devam etmek istiyor. Bu nedenle direniş, yeni bir ateşkes anlaşmasının Gazze'ye yönelik saldırıların tekrarını önleyecek bir garanti içermesi gerektiğinde ısrar ediyor.

Gazze’de olanlar sivilleri hedef alan benzeri görülmemiş bir soykırım ve vahşet, işgalcilerin vicdan, onur ve insanlık duygularının olmadığını kanıtlıyor. Bu arada Batı medyası tarafından "İsrail'in kendini savunma hakkı vardır" iddiasıyla yalan ve aldatıcı bir kampanya başlatıldı! İsrail hiçbir yasayı dikkate almıyor ve dünyada hiç kimse bu rejimi yargılamıyor.

İşgalciler, açlıktan ölmek üzere olan çocuklarına yiyecek bulmaya çalışan Filistinlileri hedef alıyor ve katletiyor. Gazze'de güvenli bir yer yok ve Siyonistler Refah'a saldırmak istiyor ve bu yeni saldırı Netanyahu'nun savaşı uzatmasına yardımcı olacak. Soru şu, Refah'a yapılan saldırının Siyonistlerin askeri hedeflerine ulaştıracak mı? veya Siyonist tutsaklar sağ olarak geri dönecek mi? ya da işgalcilerin Refah'a saldırarak direnişi yok edebilecek mi?

DİRENİŞ SAVAŞÇILARI İŞGALCİ ORDUNUN SAFLARINA AĞIR KAYIPLAR YAŞATIYOR

Filistin direnişinin bu yetkilisi, Siyonistlerin Gazze'de herhangi bir hedefe ulaşamadığını, direniş savaşçılarının 5 ay öncesinden bu yana cesur ve kahramanca savaş meydanında yer aldığını vurguladı. Saraya el-Kudüs (İslami Cihat'ın askeri kolu) ve İzzedin el-Kassam taburlarındaki (Hamas'ın askeri kolu) dahil olmak üzere Filistinli savaşçılar, hâlâ işgalci ordunun saflarına ağır kayıplar verdiriyor. Direniş savaşçılarının cesur operasyonlarının bir kısmı sesli ve görüntülü olarak belgeleniyor ve bu operasyonların birçoğunun belgelenmesi saha ve güvenlik koşulları nedeniyle mümkün olmuyor.

İslami Cihad Genel Sekreter Yardımcısı şunları ekledi: Siyonist ordusunun asker ve subayları arasında ölü ve yaralı sayılarına ilişkin sunduğu istatistikler, hastaneler ve diğer merkezler tarafından sağlanan gerçek istatistiklerden çok farklı olup, bu ordunun gerçek kayıp sayısının açıklanandan çok daha yüksek olduğunu göstermektedir./tesnim



Yeni yorum ekle