Filistin Adalet Bakanı: ABD, İsrail’in Soykırımı Sürdürmesine Yeşil Işık Yaktı

Per, 22/02/2024 - 06:35

Filistin Adalet Bakanı Muhammed Şalaldah, Sputnik’e demecinde ABD’nin BMGK’de Gazze için acil insani ateşkes karar tasarısını veto etmesini yorumladı.

Welayet News  - “ABD’nin, İsrail’in soykırım suçlarını durdurmayı amaçlayan Cezayir’in karar tasarısını veto etmeleri, kendilerini Gazze Şeridi’nde Filistin halkına karşı işlenen suçlara suç ortağı yapıyor” diyen Şalaldah, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Amerikalılar Filistinlileri desteklemeye yönelik bir kararı üçüncü kez veto ediyor. (13 Aralık 2023 tarihli) Genel Kurul’da 153 ülke barış yönünde oy kullanmış olmasına rağmen. Güvenlik Konseyi’nin tüm dünyada, özellikle de Gazze Şeridi’nde güvenlik ve barışın korunmasındaki başlıca rolünü baltalayan Amerika Birleşik Devletleri’dir.”

Filistinli bakan, “ABD’nin eylemleri BM Şartı’nın, uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun normlarının açık bir ihlalidir. Amerikalılar İsrail’e Filistin halkına karşı işlediği soykırım suçlarını sürdürmesi için yeşil ışık yakmış oldu” vurgusunu yaptı.



Yeni yorum ekle