Barzani, Bağdat'ta İbadi ile Görüştü

Sa, 31/07/2018 - 12:05

Irak Başbakanı Hadyar el-İbadi'nin basın ofisi, el-İbadi'nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı ile görüştüğünü duyurdu.

Welayet News - Irak Başbakanı Hadyar el-İbadi'nin basın ofisi tarafından yayımlanan bildiride; el-İbadi'nin dün Kürdistan Bölgesel Yönetimi başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştüğü belirtildi.

Bildiriye göre; görüşmede ülkedeki son gelişmeler ve merkez yönetim ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasındaki ortak konular görüşüldü.

Görüşmede iki taraf da, görüşmelerin IŞİD teröristlerine karşı kazanılan başarıyla birlikte ortak ulusal işbirliğini destekleyici bir şekilde devam etmesine işaret ederek, Irak'tan her türlü tehdidin uzaklaştırılabilmesi için bu işbirliğinin korunmasının önemini vurguladı.

Bildiriye göre, iki tarafın da Irak'ın içinde bulunduğu bazı sorunların çözümü ve Irak halkının taleplerini yerine getirecek bir hükumetin kurulması konularında görüşleri birbirine yakındı.

Barzani ve el-İbadi görüşmesi; Irak'taki siyasi grupların Parlamento Fraksiyonu kurulabilmesi için yeni siyasi görüşmelere başlanması konusunda seçim sonuçlarının elle sayımının sonuçlarını beklediği bir dönemde gerçekleşti.



Yeni yorum ekle