Gazze’de Gıda Krizi Derinleşiyor: 700 Bin Kişi Açlıktan Ölebilir!

Çar, 21/02/2024 - 17:49

Savaşın yıktığı Gazze Şeridi'nin yetkilileri, Siyonist İsrail'in yoğun nüfuslu bölgelere insani yardımı ciddi şekilde kısıtlaması nedeniyle Filistin topraklarının kuzeyinde 700 bin kadar insanın açlıktan ölebileceği konusunda uyardı.

Welayet News  - Salı günü yapılan bir açıklamada Gazze Hükümeti Medya Ofisi, İsrail'in bölgeye yönelik insani yardımı sıkı bir şekilde kısıtlaması nedeniyle kıyı şeridinde yaşayan 700 binden fazla Filistinlinin derinleşen açlıktan ölebileceği konusunda uyardı. Ayrıca Rusya, Çin ve Türkiye'nin yanı sıra Arap ve Müslüman uluslara ve "özgür dünyanın tüm ülkelerine" Gazze Şeridi'ndeki "soykırım ve kıtlığa" son verilmesi amacıyla müdahale etmeye ve baskı uygulamaya çağrıda bulundu.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Önümüzdeki iki gün içinde 10 bin yardım kamyonunun Gazze'ye getirilmesi çağrısında bulunurken, sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik soykırım savaşının acil ve derhal sona erdirilmesi çağrısında bulunuyoruz." denildi. Ayrıca, kıtlığın sorumlusu olarak İsrail'in yanı sıra ABD yönetimi ve uluslararası toplumun rolü vurgulandı.

Açıklama, Dünya Gıda Programı'nın, kitlesel açlığın neden olduğu "toplumsal düzenin bozulmasının" bölgedeki mürettebatın hayatını tehlikeye atabileceğini öne sürerek kuzey Gazze'ye yardım dağıtımlarını durdurduğunu duyurmasının ardından geldi.

Gazze'nin kuzey kesiminde yaygınlaşan açlığa rağmen İsrail, çocukların açlığa ve hastalıklara karşı daha duyarlı olduğu kuşatma altındaki bölgede yardım dağıtım misyonlarını engellemeye devam ediyor. Yakın tarihli bir BM raporuna göre, orada iki yaşın altındaki çocukların yaklaşık yüzde 15'i yetersiz beslenmeden muzdarip...

Gazze'deki çocuklar, şiddetli yiyecek ve su kıtlığı nedeniyle ailelerini ve eşyalarını kaybederken, İsrail bombalamalarının psikolojik sonuçlarına da maruz kalıyorlar./milligazete



Yeni yorum ekle