Riyad: Yemen'le barışa hazırız

Çar, 21/02/2024 - 07:42

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Yemen’deki Sana hükümetiyle müzakerelerin yol haritasını tamamlamaya ve barışa doğru ilerlemeye yakın olduğunu söyledi.

Welayet News  - Yemen News Portal’ın haberine göre, Suudi Arabistan bugün, Yemen'le barış anlaşması imzalamaya hazır olduğunu ifade etti.

Riyad’ın yeni pozisyonu, bölgede gerilimin arttığını gösteren gelişmelerin ortasında, Yemen’e yönelik yaklaşık 8 yıl süren yıkıcı savaş ve kuşatmanın ardından geldi.

Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, France24 televizyonuna verdiği röportajda ​​ülkesinin, Yemen'de barışa yönelik BM haritasını mümkün olan en kısa sürede imzalamaya hazır olduğunu söyledi.

Ferhan, Sana ile müzakerelerin bir yol haritasını tamamlamaya ve barışa doğru ilerlemeye yakın olduğuna dikkat çekti.

Bin Ferhan, Yemen'in İsrail'e bağlı gemilere yönelik operasyonları sonucunda Kızıldeniz'de yaşanan gerginlik nedeniyle Yemen'deki barış müzakerelerinin durdurulduğu yönündeki Amerikan iddialarını yalanladı.

Bin Ferhan'ın yaklaşık iki yıl önce Riyad-Sana müzakerelerinin başlamasından bu yana ilk olan açıklamaları, Kızıldeniz'deki çatışmaların tırmanmasının arifesinde geldi.

Yemen'in İngiltere ve Amerika'yı Yemen'e düşman ülkeler listesine alması ve en önemli nakliye rotalarında düşman gemilerine yönelik saldırıları yoğunlaştırması dikkat çekiyor.

Bu çatışmaların son dönemde Suudi Arabistan'ın Cizan kıyılarına kadar uzandığı kaydediliyor.

Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz'deki Amerikan-İngiliz gerginliğinin Umman Sultanlığı liderliğinde yürütülen Sana ile müzakereleri baltalayacağından endişe ettiği belirtiliyor.(YDH)



Yeni yorum ekle