Rusya: Gazze'de Ateşkes Çağrısı Yine ABD’nin Vetosuna Takılabilir

Sa, 20/02/2024 - 18:27

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Polyanskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK), Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes çağrısı yapan karar tasarısının bir kez daha ABD tarafından veto edilebileceğini belirtti.

Welayet News  - Sputnik'in haberine göre, Telegram kanalında Cezayir tarafından hazırlanan ve Gazze'de ateşkes çağrısı yapan karar tasarısının geleceğini değerlendiren Dmitriy Polyanskiy, “20 Şubat saat 10.00’da (TSİ 18.00) BMGK’de Cezayir’in sunduğu ve Gazze’de derhal ateşkes talep edilen karar tasarısı oylanacak” diye hatırlattı.

ABD’nin bu tasarıdan memnun olmadığını ve ‘veto hakkını kullanacaklarını ortaya koyduğunu’ anımsatan Rus diplomat, “Bu, 2023 Ekim’de Filistin-İsrail ihtilafının tırmanmasından bu yana Amerikalıların dördüncü vetosu olacak” diye kaydetti.

Polyanskiy, “Her bir veto elbette ABD’nin dünyadaki ve özellikle de Ortadoğu’daki imajına indirilen darbedir” diye ekledi.

Cezayir, 18 Şubat Pazar günü, Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes çağrısında bulunan karar taslağını BMGK’ya sunduğunu duyurmuştu.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, bu tasarının kabul edilmesini desteklemediklerini belirterek, “Taslak bu haliyle oylamaya sunulacak olursa kabul edilmeyecektir” açıklamasında bulunmuştu.



Yeni yorum ekle