Siyonist İsrail 7 Ekim'den Bu Yana 31 Binden Fazla Hava Saldırısı Düzenledi

Sa, 20/02/2024 - 09:40

Siyonist İsrail rejimi Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz sene 7 Ekim’den bu yana çoğu Gazze'ye olmak üzere 31 binden fazla hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Welayet News  - İşgalci İsrail ordusunun, 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda Gazze'de 29 binden fazla Filistinli şehit edilirken, 69 binden fazla Filistinli ise yaralandı.

Siyonist İsrail rejimi Hava Kuvvetleri, hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 29 binden fazla yere hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Lübnan'da ise 8 Ekim'den bu yana 1000'den fazla yerin hedef alındığı ifade edildi. Suriye'de de hava saldırıları düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, bunların sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Hava Kuvvetleri, pilotların bugüne kadar toplam 186 bin uçuş saatini aştığını belirterek, söz konusu saldırıların yaklaşık 7 bininin Kara Kuvvetleri tarafından talep edilen saldırılar olduğunu ifade etti. 31 binden fazla hava saldırısının 26 bininin savaş uçaklarıyla, geri kalanlarının ise helikopter ve silahlı insansız hava araçlarıyla düzenlediği aktarıldı.

Ayrıca Siyonist İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana sık sık gece baskınları yaptığı işgal altındaki Batı Şeria'da 30'a yakın hava saldırısı düzenlediğini kaydetti.



Yeni yorum ekle