Hamas: İsrail, Yalanlarla Ve Ulaşamayacağı Umutlarla Savaşı Uzatmaya Çalışıyor

Sa, 20/02/2024 - 07:41

Hamas'ın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre; Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Katar merkezli Al Jazeera Televizyonuna İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Hayye,  açıklamalarında şunları söyledi: ‘İsrailli esirlerin ülkelerine iadesinin üç bedeli var. Birincisi, halkımıza yardım sağlanması ve normal hayatlarına dönmesi. İkincisi, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların durdurulması. Üçüncüsü, İsrail hapishanelerindeki 10 bin tutuklumuzun serbest bırakılmasını sağlayacak gerçek bir esir takası.

İsrail, Gazze Şeridi'nden veya bir kısmından çekilmeyi reddediyor, yerinden edilenlerin geri dönmesine izin vermiyor ve saldırıların sona ermesine yönelik herhangi bir onay işareti de yok.

İsrail şu ana kadar yeterli yardımın geleceğine, hastanelerin, fırınların ve altyapının onarılacağına dair bir garanti vermedi. Çadırlarda barınmaya bile İsrail açık ve net bir onay vermedi. Peki hangi konuda anlaşacağız? İsrail, Hamas'ın taleplerinin büyük olduğunu iddia ederek ya da başka şeyler söyleyerek gerçeği değiştirmeye çalışıyor.

İsrail, yalanlarla ve ulaşamayacağı umutlarla savaşı uzatmaya çalışıyor. Netanyahu, bu uzun saldırının ardından saldırıyı sona erdirecek, Filistin halkına yardım ulaşmasını sağlayacak, İsrail'i Gazze'den çıkaracak bir anlaşmaya varma konusunda ciddi değil.’



Yeni yorum ekle