Refah, İki Devlet Rüyası ve Arapların İhaneti

Pt, 19/02/2024 - 15:08

Güvenilir haberler Siyonist rejimin Gazze'de kalan son bölgeye de saldırmaya hazırlandığını gösteriyor. Yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapan Gazze Şeridi'nin en güney noktasındaki Refah, birkaç gündür hava saldırıları altında.

Welayet News  - Amerika da ikiyüzlü bir şekilde medya önünde insani kurallara uyulması gerektiğini söylüyor ama son birkaç gün içinde Siyonist rejime çok büyük miktarda silah gönderdi. Bu arada Biden'ın Amerika'sı yüzyılın anlaşmasını yapmak istiyor. Biden, Gazze’nin işi bittikten sonra bölgedeki Arap hükümetlerine Filistin devletini tanıma ayrıcalığını vererek onları bu rejimle tam normalleşmeye itmeyi planlıyor.

Yani, zaten başarısız olan bir vaatle kendilerince Filistin topraklarında silahlı direnişin olmadığı bir durumda, İsrail'i bölgeye dâhil etmeye yönelik uzun süredir devam eden arzusunu yerine getirmek istiyor.

Bölgedeki Arap ülkeleri, tarihi ihanetlerini sürdürerek bu fikrin yardımına koştu ve daha herhangi bir ayrıcalık almadan İsrail ekonomisini kurtarmak için bir kara koridoru başlattı. Bu koridor, Aksa Tufanı nedeniyle beklenenden daha erken ortaya çıkan ve malları Dubai'den Suudi Arabistan'a, Ürdün'e ve oradan da şu an Filistinlileri katleden İsrail rejimine taşıyan bir koridordur. Siyonist rejimin ulaştırma bakanının ifadesine göre, eğer bu kara yardımı olmasaydı savaşın ekonomik dayatması ve Kızıldeniz'in koşulları çok daha zor, hatta ölümcül olacaktı.

Peki neden iki devlet fikri yine başarısız olacak? Birincisi, Siyonist rejimin mevcut hükümeti Filistin devleti ve hükümetini kabul etmeye istekli değil. Aslında niyetleri Filistin topraklarında kalan tüm Filistinlileri Lübnan, Ürdün ve Mısır'a taşımak ve Filistin devleti meselesini sonsuza kadar bitirmekti. Aksa Tufanı tüm bu planları yerle bir etti. Şimdi de iç şartları dikkate alarak 80 yıldır sessiz kalan meselenin sonuca varmasını kesinlikle kabul etmeyecekler. Hikâyenin diğer tarafında ise Filistin meselesi var. Biden'ın planına göre, Filistin Yönetimi, Filistin halkının temsilcisi olarak görevi devralmalıdır. Artık bu hükümet Fetih ehli nezdinde meşruiyetini kaybetmiştir. Son anketler Filistin halkının yüzde 87'sinden fazlasının iki devlet fikrine karşı olduğunu gösteriyor. Bu da hikâyenin bir tarafının konuya karşı olacağı anlamına geliyor. Öte yandan direniş grupları da hâlâ yaşıyorlar ve bu rejimin vahşetine rağmen direnmekten vazgeçmediler. Bu açıklamalarla birlikte gündeme gelen en önemli konu, Refah saldırısının engellenmesi için Batı'ya medya ve siyasi baskı yapılmasıdır. İnsan haklarına sahip çıkan Batı, artık o kadar rezil bir durumda ki, artık o sözde insan hakları iddialarından bahsetmiyorlar. Ama yine de insanların ve medya aktivistlerinin yardımıyla baskı yaratmak mümkün. Ayrıca soykırıma karışan üç ülke başta olmak üzere bölge ülkelerine siyasi baskı yapılması gerekiyor. Kısacası bu konuda elimizden geleni yapmalıyız. Direniş cephesi ne yapacağını biliyor ve Allah’ın izniyle tüm gücüyle vazifesini yerine getirecektir.



Yeni yorum ekle